Κικίλιας: Έτσι θα αμείβονται γιατροί-φαρμακοποιοί για εμβολιασμούς και κλείσιμο ραντεβού


Τις αμοιβές των γιατρών και φαρμακοποιών που θα πραγματοποιούν εμβολιασμούς στα ιατρεία και κατ΄οίκον ανακοίνωσε σήμερα,  Παρασκευή, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.
Συγκεκριμένα, ο γιατρός θα λαμβάνει 20 ευρώ για κάθε εμβολιασμό που κάνει στο ιατρείο του και εάν συμμετέχει στην καμπάνια των κατ’ οίκων εμβολιασμών θα παίρνει 50 ευρώ, είπε ο υπουργός.

«Φαρμακοποιοί και γιατροί θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμούς με αποζημίωση 10 ευρώ το ραντεβού. Με το που θα πηγαίνει ο πολίτης για να κάνει την πρώτη δόση θα πιστώνονται 10 ευρώ στο λογαριασμό κάθε επαγγελματία υγείας, φαρμακοποιού και γιατρού. Έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στους επαγγελματίες υγείας», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Open.

Επιπρόσθετα υπογράμμισε ότι «η γενική καμπάνια είχε συγκεκριμένα αποτελέσματα και τώρα πάμε πόρτα – πόρτα. Επίσης, από 3 ευρώ, 20 ευρώ στους επαγγελματίες γιατρούς εάν εμβολιάσουν στο ιατρείο τους. Οι διαδικασίες συντήρησης είναι λυμένες. Και θα δίνουμε 50 ευρώ εάν οι γιατροί πάνε και εμβολιάσουν κατάκοιτο συμπολίτη μας στο σπίτι».

«Είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι και on alert για παν ενδεχόμενο. Βλέπουμε πως συνεχώς αυξάνονται τα νούμερα όσων έχουν εμβολιαστεί», σημείωσε ο υπουργός τονίζοντας πως πρέπει να κάνουν όλοι το καθήκον τους και να εμβολιαστούν.

Όπως επεσήμανε ο κ. Κικίλιας, το ΕΣΥ πιέστηκε αλλά απέδειξε ότι αντέχει και θα αντέξει.

Τέλος, υπογράμμισε ότι η «Εκκλησία στέκεται δίπλα μας με ειλικρινή και θαρραλέα στάση», υπενθυμίζοντας ότι τρεις μητροπολίτες ήδη έχουν χαθεί από τον κορονοϊό και χαρακτήρισε τολμηρή και καθαρή τη στάση της υπέρ του εμβολιασμού.

Σημειώνεται πως χτες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προαναγγείλει τα κίνητρα των υγειονομικών από τη Χαλκίδα:

«Θέλουμε να βάλουμε στο παιχνίδι της πειθούς των συμπολιτών μας που εξακολουθούν να είναι καχύποπτοι ακόμα περισσότερο και τους γιατρούς μας και τους φαρμακοποιούς μας και σε αυτή την κατεύθυνση πολύ σύντομα -και αύριο αν είμαστε έτοιμοι- θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις για το πώς μπορούμε να ενθαρρύνουμε, να έχουμε ένα πλαίσιο κινήτρων για γιατρούς και φαρμακοποιούς έτσι ώστε να κλείνουν οι ίδιοι περισσότερα ραντεβού».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.