Καμπανάκι από Βρετανούς επιστήμονες: Πιθανή νέα μετάλλαξη που θα σκοτώνει έναν στους 3 που μολύνεται


Καμπανάκι για το ενδεχόμενο εμφάνισης μιας νέας μετάλλαξης του κορονοϊού, κρούουν οι Βρετανοί επιστήμονες.
Όπως αναφέρει το Sky News, οι επιστημονικοί σύμβουλοι της βρετανικής κυβέρνησης προειδοποίησαν ότι η εμφάνιση μιας νέας μετάλλαξης του κορονοϊού με παρόμοιο ποσοστό θανάτων με το MERS, που σκοτώνει έναν στους τρεις μολυσμένους ανθρώπους, είναι μια «ρεαλιστική πιθανότητα». Ωστόσο, οι ειδικοί αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού να οδηγούσε σε «πολύ λιγότερο σοβαρή ασθένεια» σε ηλικιωμένους και σε εκείνους που είναι κλινικά ευάλωτοι μακροπρόθεσμα.

Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή, οι επιστήμονες περιγράφουν τις πιθανότητες ότι μια νέα μετάλλαξη θα διαφεύγει τα τρέχοντα εμβόλια, σημειώνοντας ότι είναι «σχεδόν βέβαιο» ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο.

«Απίθανη» η εξάλειψη του ιού - «Πάντα θα υπάρχουν μεταλλάξεις»

Το έγγραφο που συνέταξε η Επιστημονική Συμβουλευτική Ομάδα για Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης (SAGE) εξέτασε τη «μακροπρόθεσμη εξέλιξη του SARS-CoV-2», του ιού που προκαλεί τον COVID-19. Όπως αναφέρει, η εξάλειψη του ιού «θα είναι απίθανη» και οι επιστήμονες έχουν «την σιγουριά να δηλώσουν ότι πάντα θα υπάρχουν μεταλλάξεις».

Σύμφωνα με την έρευνα, μια τέτοια μετάλλαξη του ιού μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ασθένεια σε μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού από ό,τι είχε συμβεί προηγουμένως, με παρόμοια ποσοστά θανάτων με άλλους κορονοϊούς SARS (10%) ή MERS (35%). Οι ειδικοί τόνισαν ότι αυτό θα μπορούσε να προκληθεί από έναν «ανασυνδυασμό» μεταξύ δύο μεταλλάξεων που προκαλούν ανησυχία ή παραλλαγές υπό έρευνα, όπως μεταξύ παραλλαγών Βήτα και Αλφα ή Δέλτα, μετάλλαξη για την οποία προειδοποίησε ο Φάουτσι.

Το SAGE προειδοποίησε επίσης ότι η πιθανότητα μιας πιο σοβαρής παραλλαγής υπό αυτές τις συνθήκες ήταν μια «ρεαλιστική πιθανότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.