Βρέθηκε νεκρός σε χαράδρα στον Ταΰγετο ο 81χρονος από την Καλαμάτα


Δεν είχε αίσιο τέλος η αναζήτηση για τον Γεώργιο Γιαννουκάκη, που είχε χαθεί την 09/08/2021.
Ο Γιαννουκάκης Γεώργιος, 81 ετών, την 09/08/21 έφυγε από το σπίτι του, στην Καλαμάτα, με το αυτοκίνητό του. Έκτοτε, δεν είχε δώσει σημεία ζωής.
Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, ειδοποιήθηκε από τους οικείους του το μεσημέρι της 10/08/2021 και μετά τη συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών, ενεργοποίησε τον Κοινωνικό Συναγερμό SILVER ALERT, για την κινητοποίηση όλων για την ανεύρεσή του.
Δυστυχώς, βρέθηκε νεκρός…

Η υπηρεσία Silver Alert, την 14/08/2021, έλαβε κλήση για την ανεύρεση και την απώλεια ζωής του. Μετά από 5 ημέρες ερευνών, ο άτυχος ηλικιωμένος εντοπίσθηκε, δυστυχώς, νεκρός σε χαράδρα, στην περιοχή «Πέντε δρόμοι» στον Ταϋγετο, από εθελοντές αναζήτησης. Όλο το προηγούμενο διάστημα, από την εξαφανισή του, είχαν οργανωθεί στοχευμένες έρευνες από δυνάμεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και Εθελοντών Αναζήτησης. Λίγα μέτρα από το άψυχο σώμα του άτυχου άνδρα εντοπίστηκε και το αυτοκίνητο του.

Η υπηρεσία Silver Alert με το εξειδικευμένο προσωπικό, την τεχνογνωσία και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που διαθέτει, βρίσκεται δίπλα σε κάθε άτομο που έχει εξαφανιστεί και στην οικογένειά του.

Η υπηρεσία Silver Alert με την βοήθεια των 25 ομάδων διάσωσης, των 28.000 εθελοντών σε όλη τη χώρα, των Εισαγγελικών και Αστυνομικών Αρχών, φορέων και απλών πολιτών έχει κατορθώσει από το 2011 να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία ώστε να βρεθούν πολλά άτομα τα οποία αναζητούνται.

Σημαντικό ρόλο παίζει η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε. και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ενημέρωση των πολιτών, γιατί η συμμετοχή όλων μας, βοηθά να βρεθεί κάθε άτομο που βρίσκεται σε κίνδυνο.

Η εξαφάνιση ενός ατόμου ανεξαρτήτως ηλικίας, χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται.

Η υπηρεσία Silver Alert στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει από το 2009 και όπως έχει αποδείξει έμπρακτα, διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων.

Πελίνα Θεοδοσίου
Υπεύθυνη Τύπου και Επικοινωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.