Καπραβέλος: Το τείχος ανοσίας των εμβολιασμένων αρχίζει να εξασθενεί


Το τείχος ανοσίας των εμβολιασμένων αρχίζει και εξασθενεί τόνισε ο Νίκος Καπραβέλος διευθυντής Β' ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης μιλώντας στο OPEN. Αναφερόμενος στον πρώτο διπλά εμβολιασμένο ασθενή που νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας, είπε πως η κατάστασή του είναι υπό έλεγχο.

«Είμαστε ανήσυχοι αν το τέταρτο κύμα κυρίως από τον Αύγουστο αλλά και τον Σεπτέμβριο ελεγχθεί απόλυτα έτσι ώστε να μην αφήσει μία εκατόμβη νεκρών. Αυτή είναι η ανησυχία αυτή τη στιγμή. Γι’ αυτό και δεν πρέπει να ξεχνάμε τα μέτρα ατομικής προστασίας παρά την κινητικότητα Το ρήγμα στην ανοσία είναι πολύ μεγάλο εξαιτίας των ανεμβολίαστων, Και όπως ένα ρήγμα σε ένα πλοίο ανησυχεί και επηρεάζει όλο το πλήρωμα το ίδιο συμβαίνει και στην κοινωνία»». Όπως είπε ο κ. Καπραβέλος είναι η διασπορά του ιού είναι πολύ μεγάλη και η ανησυχία των γιατρών είναι ότι άλλαξε η πανδημία. «Πήρε πιο επιθετικά χαρακτηριστικά», επισήμανε ο ίδιος.

Υπό έλεγχο στη ΜΕΘ ο διπλά εμβολιασμένος γιατρός - Επιβεβαιώνει τον κανόνα για τα εμβόλια

Αναφερόμενος στον διπλά εμβολιασμένο στη ΜΕΘ τόνισε ότι πρόκειται για οδοντίατρο και η κατάσταση του είναι υπό έλεγχο. «Είναι μια περίπτωση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Αν δεν είχαμε τους εμβολιασμούς θα μιλάγαμε για εκατόμβη νεκρών.

Είναι αυτό το τείχος που μας προστατεύει. Και ποτέ η επιστήμη δεν είπε ότι το εμβόλιο προστατεύει 100%. Δίνει ισχυρότατη προστασία στο 90% και το 95%. Είναι μια εξαίρεση στον κανόνα. Στο τρίτο κύμα δεν φιλοξενήσαμε ούτε έναν εμβολιασμένο» είπε και πρόσθεσε: Με το εμβόλιο έχουμε ένα ισχυρό τείχος ανοσίας. Αυτό που πρέπει είναι να κλείσουμε αυτό το ρήγμα για να ελέγξουμε το 4 κύμα.

Δεν αξίζει να φτάσουμε στην πόρτα της εντατικής για να καταλάβουμε την αξία του εμβολιασμού. Έχουμε συναδέλφους και συμπολίτες μας από το δεύτερο και τρίτο κύμα που ακόμη δεν έχουν συνέλθει. Ούτε θα ξεχωρίσουμε τους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους στο νοσοκομείο».Lockdown: Καμία κυβέρνηση δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια αν γεμίσουν τα νοσοκομεία

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο νέου lockdown ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι όταν φτάσει η στιγμή της συμφόρησης στα νοσοκομεία καμία κυβέρνηση δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια. «Θα πάρουμε και οριζόντια μέτρα για να αποφύγουμε το κλείσιμο των σχολείων».  Τάχθηκε τέλος υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.