Επιστροφή μισθού από ανεμβολίαστους υγειονομικούς σε αναστολή


Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο προπληρώνονται ανά 15νθήμερο, όσοι παραμείνουν ανεμβολίαστοι και τεθούν σε αναστολή εργασίας, ενδέχεται να αναγκαστούν να επιστρέψουν το μισθό
Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία από την 1η Σεπτεμβρίου.

Οι υγειονομικοί (γιατροί, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό κλπ.) που δεν θα εμβολιαστούν έως την 1η Σεπτέμβρίου θα υποχρεωθούν σε αναστολή εργασίας, όπως ορίζεται στο νόμο. Κάτι που σημαίνει και στέρηση του μισθού τους. Επίσης δεν καταβάλλονταιοι ασφαλιστικές εισφορές των ανεμβολίαστων εργαζομένων.

Επειδή, ωστόσο, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο προπληρώνονται ανά 15νθήμερο, όσοι παραμείνουν ανεμβολίαστοι και τεθούν σε αναστολή εργασίας, ενδέχεται να αναγκαστούν να επιστρέψουν το μισθό που θα τους έχει καταβληθεί.

Στο αποκλειστικό ρεπορτάζ που παρουσίασε η Δέσποινα Βλεπάκη στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του OPEN TV αποκαλύφθηκε επίσης το σχέδιο της κυβέρνησης για την κάλυψη των κενών, που θα δημιουργηθούν εφόσον υπάρξει μαζική αναστολή εργαζομένων σε κάποια νοσοκομεία.

Δείτε εδώ το αποκλειστικό ρεπορτάζ:

Πώς θα «αντικατασταθούν» οι ανεμβολίαστοι στα νοσοκομεία

Την ίδια ώρα στο τραπέζι υπάρχουν σκέψεις για το πώς θα καλυφθούν τα κενά που θα προκύψουν από τις αναστολές εργασίας.

Στο υπουργείο Υγείας αυτή τη στιγμή επεξεργάζονται το πώς θα γίνει αυτή η κάλυψη, με το μεγαλύτερο ζήτημα να δημιουργείται στο λοιπό προσωπικό, καθώς ανεμβολίαστοι είναι περίπου το 20%.

Σύμφωνα με την αποκάλυψη της Δέσποινας Βλεπάκη στο OPEN, αυτό το οποίο πρόκειται να γίνει για να καλυφθούν τα κενά είναι εργαζόμενοι που δεν έχουν εμβολιαστεί και εργάζονται στις υπηρεσίες φύλαξης, καθαριότητας, σίτισης, ακόμα και διοικητικό προσωπικό να αντικατασταθούν με εξωτερική ανάθεση. Nα δοθεί, δηλαδή, σε ιδιωτικές εταιρείες η ανάθεση αυτή προκειμένου να καλυφθούν τα κενά.

Μάλιστα, σύμφωνα με το OPEN, έχει ήδη ζητηθεί από νοσοκομεία να προετοιμάσουν αυτό το πλάνο και να αναφέρουν πόσα άτομα χρειάζεται να αντικατασταθούν.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνουν γνωστές περισσότερες πληροφορίες, ωστόσο, εάν υλοποιηθεί ένα τέτοιο σχέδιο θεωρείται δεδομένο ότι θα προκύψουν μεγάλες αντιδράσεις από τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.