Τζανάκης: Ιερείς δημιουργούν συνθήκες υπερμετάδοσης κορονοϊού στην Κρήτη


Την ανησυχία του για την πορεία του κορονοϊού στην Κρήτη διατύπωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, Νίκος Τζανάκης. Ο καθηγητής μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Creta αναφέρθηκε στην πληθώρα κρουσμάτων που υπάρχουν στη μεγαλόνησο και δη στο Ηράκλειο.

Ο Νίκος Τζανάκης είπε χαρακτηριστικά: «Το Ηράκλειο και η Κρήτη έχει τόσα πολλά κρούσματα κορονοϊού που ποτέ άλλοτε δεν είχε. Σε αυτό το κύμα, το Ηράκλειο έχει σπάσει τρεις φορές διαδοχικά το ανώτατο όριο. Είχαμε την πρόβλεψη ότι ίσως φτάσαμε κοντά στα 300 στο Ηράκλειο αλλά ήταν η χειρότερη πρόβλεψη που θα μπορούσαμε να κάνουμε. Μάλιστα, μας έδωσε μια ελπίδα το περασμένο 10ήμερο, μια μικρή ύφεση που είχαμε, που έδειχνε ικανό να σταματήσει την πανδημία σε αυτό το επίπεδο, πλην όμως φαίνεται ότι η ύφεση αυτή ήταν το εφαλτήριο για μια μεγαλύτερη αύξηση. Ελπίζω το lockdown να λειτουργήσει ώστε να βάλουμε μυαλό, να μπορέσουμε να συμπεριφερθούμε σωστά».

Αποκάλυψε πως πολλοί είναι αυτοί που παρευρίσκονται σε κοινωνικές εκδηλώσεις χωρίς να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας: «Προτρέπω τους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί. Έχουμε το φαινόμενο αρκετοί ιερείς να παρακούν την Ιερά Σύνοδο και να δημιουργούν συνθήκες υπερμεταδοτικές στις εκκλησίες και στις θρησκευτικές τελετές. Ιερείς που δεν έχουν την αίσθηση ότι υπάρχει κίνδυνος για τους εαυτούς τους και το ποίμνιο τους, πολλές φορές καταπατούν οι ίδιοι τα μέτρα αυτοπροστασίας και δημιουργούν συνθήκες στους ναούς και γύρω από τους ναούς, υπερμετάδοσης».

Πηγή: Creta24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.