Εστίαση: Αποκλειστικά για εμβολιασμένους οι κλειστοί χώροι από το φθινόπωρο


Όπως διεμήνυσε η κυβέρνηση, δεν προβλέπεται χαλάρωση των μέτρων κατά του κορονοϊού για τους ανεμβολίαστους σε κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας από το φθινόπωρο, όταν αναμένεται σταδιακά επιδείνωση του καιρού που θα καταστήσει αδύνατη την παραμονή στους ανοιχτούς χώρους. Αυτό σημαίνει ότι, από τον Σεπτέμβριο, οι πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί, δεν θα μπορούν να εισέλθουν σε κλειστούς και θερμαινόμενους χώρους σε εστιατόρια και μπαρ.

Όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως, παρουσιάζοντας το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού και την ταυτότητά τους, θα μπορούν να εισέλθουν απρόσκοπτα και στους κλειστούς χώρους. Οι πλήρως εμβολιασμένοι, μπορούν να κατεβάσουν στο κινητό τους τηλέφωνο το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους στο emvolio.gov.gr (https://eudcc.gov.gr/start/).

Μητσοτάκης: Δεν θα πληρώσουν οι εμβολιασμένοι

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη, 12 Αυγούστου, σκιαγράφησε την κυβερνητική στρατηγική, αναφέροντας, «Δεν θα πληρώσουν οι εμβολιασμένοι τους λίγους ανεμβολίαστους». Και όσο αναμένονται, προς τα τέλη Αυγούστου, οι σχετικές ανακοινώσεις, ο πρωθυπουργός έκανε σαφείς τις προθέσεις της κυβέρνησης. «Κάποια δείγματα γραφής τα έχουμε ήδη δώσει. Μην περιμένετε, λοιπόν, ότι θα υπάρξει ουσιαστική διαφοροποίηση ως προς την προσέγγισή μας για το ποιος μπορεί ή δεν μπορεί να μπαίνει σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας όταν με το καλό επιστρέψουμε στις πόλεις και αρχίσει ο καιρός να κρυώνει», υπογράμμισε.

Παράλληλα, ο Κ. Μητσοτάκης απέκλεισε την εφαρμογή, ξανά, οριζόντιων περιοριστικών μέτρων ή αναστολής της οικονομικής δραστηριότητας. «Η οικονομία θα λειτουργήσει, η κοινωνία θα μείνει ανοιχτή. Και η απάντηση στο πρόβλημα της μετάλλαξης Δέλτα δεν είναι το lockdown, είναι ο εμβολιασμός και η στοιχειώδης προστασία και η κοινή λογική», είπε.

Συναγερμός για τη μετάλλαξη Δέλτα


Εν τω μεταξύ, υγειονομικές αρχές και κυβέρνηση βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού με τη σταθερή αύξηση των κρουσμάτων, την οποία αποδίδουν στη μετάλλαξη Δέλτα. Οι ειδικοί επιστήμονες εκφράζουν ανησυχία γιατί η συγκεκριμένη μετάλλαξη του κορονοϊού προσβάλει και εμβολιασμένους. Ως εκ τούτου, επιβεβλημένη κρίνεται η χρήση μάσκας, η αποφυγή του συνωστισμού, καθώς και η επιτάχυνση των εμβολιασμών. Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι, το τέταρτο κύμα της πανδημίας, θα μετατραπεί, από κύμα νέων σε ηλικία πολιτών, σε κύμα ανεμβολίαστων, ηλικιωμένων και πολιτών με υποκείμενα νοσήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.