Ανεμβολίαστη 30χρονη: Η σκληρή μάχη στη ΜΕΘ. Μετάνιωσα που δεν έκανα το εμβόλιο


Ηχηρό μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού δίνει μιλώντας στον ΣΚΑΪ η 30χρονη Ρεβέκκα Κινίνη, η οποία βρέθηκε από το πουθενά να δίνει μάχη για τη ζωή της τον Ιούλιο στη ΜΕΘ του Σωτηρία.
Η νεαρή γυναίκα δεν είχε εμβολιαστεί μετά από σχετική συμβουλή του γιατρού της, γεγονός βέβαια που όπως θα δούμε μετανιώνει πλέον πικρά.

«Αν δεν πήγαινα 22 Ιουλίου στο Σωτηρία, στις 23 μου είπαν ότι θα πέθαινα στο σπίτι μου» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η 30χρονη κόλλησε κορονοϊό τον περασμένο Ιούλιο. Αν και νέα και χωρίς υποκείμενα νοσήματα βρέθηκε να δίνει μάχη στη Μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Σωτηρία: «Είχα 82 οξυγόνο, λιποθύμησα και πήγα στο νοσοκομείο . Ήρθε η κυρία Γκάγκα που την ευχαριστώ για όλα και ο κύριος Τσιόδρας, με είδαν από το παράθυρο, την κατάστασή μου και την κλινική μου εικόνα και είπαν ότι το καλύτερο για εμένα είναι να μπω στην εντατική».

Όπως αναφέρει, ο καθηγητής Τσιόδρας έσκυψε πάνω από την περίπτωσή της εξαιτίας της άσχημης κλινικής εικόνας της αλλά και του νεαρού της ηλικίας της: «Μου είπε και εκείνος είσαι πολύ νέα θα τα καταφέρεις. Δεν ήξερα και εγώ γιατί μπαίνω στην εντατική δεν μου λέγαν ότι είμαι τόσο βαριά. Είπα εντάξει, δεν μπορούσα να μιλήσω κιόλας, του είπα πάμε».

Για 6 ημέρες έδωσε μάχη στη ΜΕΘ :«Ήταν 50 -50 αν θα διασωληνωθώ. Έπρεπε να βάλω την ειδική μάσκα, ουσιαστικά θα καθαρίσουν τα πνευμόνια σου και θα φύγει η φλεγμονή που ήταν σαν κομμάτια σπασμένου γυαλιού, κομμάτια που έσπαγαν τους πνεύμονές μου. Είμαι η νεότερη που μπήκε στη ΜΕΘ 2 του Σωτηρία».

Και εκείνη και ο σύντροφός της δεν είχαν εμβολιαστεί, καθώς ένας γιατρός της είχε πει να το αποφύγει λόγω αλλεργιών.

Και στην ερώτηση αν το μετάνιωσε; «Σίγουρα. Θα είχαμε αποφύγει όλα αυτά. Και εκείνος να νοσήσει βαριά και εγώ έφτασα στο χείλος του γκρεμού, στην οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια, στο παραλίγο να πεθάνω. Σίγουρα το μετανιώνω, αλλά γι’ αυτό είμαι εδώ για να πω πόσο σημαντικό είναι το εμβόλιο».

Η αποθεραπεία της ήταν δύσκολη. Έκανε φυσιοθεραπείες ενώ μέχρι και σήμερα λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή.
Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.