Γώγος: Μεγάλο στοίχημα το άνοιγμα των σχολείων – Επιδημία 35άρηδων ο κορονοϊός


Υπέρ του εμβολιασμού των παιδιών τάχθηκε ο Χαράλαμπος Γώγος, ο διευθυντής Παθολογικής – Λοιμωξιολογικής Κλινικής του Μetropolitan General, τονίζοντας παράλληλα πως πλέον «η επιδημία κορονοϊού των 18άρηδων, τώρα που σταμάτησαν τα γλέντια και οι χαλαρές στιγμές, έχει γίνει επιδημία των 35άρηδων».
Ο Χαράλαμπος Γώγος υπογράμμισε ότι τις τελευταίες εβδομάδες έχουν αυξηθεί οι βαριά νοσούντες από τον κορονοϊό και οι διασωληνωμένοι: «Μόνο 1 στους 10 που νοσούν σοβαρά είναι εμβολιασμένοι. Πρέπει να πειστούν οι πολίτες για αυτό και να εμβολιαστούν. Πρέπει να πείσουμε και τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά. Υπάρχουν και εμβολιασμένα παιδιά που νοσούν, υπάρχουν και κάποια παιδιά που πεθαίνουν, υπάρχουν και πολλά σύνδρομα που μπορεί να εμφανιστούν».

Χαρακτήρισε το άνοιγμα των σχολείων «μεγάλο στοίχημα» καθώς η επιστροφή των παιδιών «πρέπει να γίνει με μια επιδημία και ένα στέλεχος που έχει μεγάλη μεταδοτικότητα, που κάνει την επιστροφή πιο δύσκολη».

«Τα εργαλεία που έχουμε για την επιστροφή των παιδιών στις σχολικές αίθουσες είναι φυσικά το εμβόλιο και πρέπει να πείσουμε τους γονείς να κάνουν το εμβόλιο στα παιδιά. Το 10% που είναι εμβολιασμένα είναι μικρό ποσοστό, στους φοιτητές μας είναι μεγαλύτερο το ποσοστό και φυσικά έχουμε και το εργαλείο των self test. Πάντα υπάρχει και το όπλο των μέτρων προστασίας, με τα μέσα που διαθέτει και το Κράτος και με την ευθύνη των μαθητών, των γονιών και των εκπαιδευτικών» ανέφερε.

Όπως είπε «είναι ένα μεγάλο στοίχημα και πρέπει να το κερδίσουμε, γιατί ξέρετε, τα στοιχήματα δεν τα κερδίζουμε πάντα» και σημείωσε ότι «δεν μπορεί να υπάρχει οικογένεια, ιδιαίτερα με ανθρώπους ευάλωτους και με υποκείμενα νοσήματα και να έχει μέλη ανεμβολίαστα».

Ο Χαράλαμπος Γώγος έσπευσε να επισημάνει ότι «πρέπει να πειστούμε ότι τα παιδιά μας πρέπει να εμβολιαστούν. Έχουμε πολύ καλές μελέτες, δεν έχουμε ενδείξεις ότι μακροχρόνια το εμβόλιο μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα, αντίθετα έχουμε στοιχεία ότι η νόσηση από κορονοϊό μπορεί να έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες».

Τέλος, υπογράμμισε πως «τα παιδιά νοσούν και χωρίς να αρχίσουν τα σχολεία και τώρα που κυκλοφορούν. Το θέμα είναι τι θα γίνει όταν ανοίξουν τα σχολεία; Τα παιδιά θα συγχρωτιστούν μεταξύ τους στο σχολείο και πιθανώς θα μεταδώσουν τον ιό. Αλλά η διαφορά είναι ότι είναι πολύ εύκολη η ιχνηλάτησή τους». Μάλιστα, τόνισε πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά «ακόμη και να κλείσουν τα σχολεία, ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο και τον δείκτη θετικότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.