Παλαμάς Καρδίτσας: Τα ερωτήματα για τους «μαϊμού» εμβολιασμούς. Παραδέχτηκε τα πάντα η υπάλληλος


Η αποκάλυψη της υπόθεσης με τους «μαϊμού» εμβολιασμούς στον Παλαμά Καρδίτσας έχει προκαλέσε σάλο. Κεντρικό πρόσωπο μια διοικητική υπάλληλος, η οποία έμπαινε τα απογεύματα στο σύστημα και εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού σε συγγενείς και φίλους της.

Η γυναίκα αυτή, όπως αποκάλυψε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Αριστοτέλης Σπάνιας, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας, έχει παραδεχτεί τις πράξεις της αλλά δεν είναι γνωστό το κίνητρό της. Είναι μέλος κυκλώματος (όπως εικάζεται) και άρα ό,τι έκανε το έκανε έναντι αμοιβής ή είναι αντιεμβολιάστρια;

«Έχει βρεθεί η υπάλληλος. Έχει παραδεχτεί ότι είναι μπλεγμένη» τόνισε ο Αριστοτέλης Σπάνιας, σημειώνοντας ότι όλοι πλέον περιμένουν το αποτέλεσμα της ΕΔΕ που θα γίνει από την 5η ΥΠΕ. Όσον αφορά στο γεγονός πως στο Κέντρο Υγείας είχαν γίνει 40.000 εμβολιασμοί αλλά στον Παλαμά οι κάτοικοι είναι 6.000, ο Αριστοτέλκης Σπάνιας εξήγησε πως το Κ.Υ. Παλαμά εξυπηρετεί ολόκληρο το νομό και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο εμβολιαστικό κέντρο μετά το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας.

Τα στοιχεία για τους εικονικούς εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας στον Παλαμά Καρδίτσας θα φτάσουν σήμερα (06.09.2021) στα χέρια του εισαγγελέα.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία αναφέρουν ότι η υπάλληλος που είναι μπλεγμένη στην υπόθεση, μόνο τον Αύγουστο, εξέδωσε 47 πιστοποιητικά. Δεν αποκλείεται δε ο αριθμός να είναι μεγαλύτερος. Κανείς δεν ξέρει από πότε είχε αρχίσει τη δράση της και εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού. Άγνωστο παραμένει και αν είχε συνεργό. Πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν πως με βάση τα στοιχεία, η διοικητική υπάλληλος είχε τουλάχιστον μια συνεργό νοσηλεύτρια, από την οποία είχε πάρει τους κωδικούς με τους οποίους επιβεβαίωνε τους εικονικούς εμβολιασμούς.

Τα περισσότερα από τα “πιστοποιητικά” έχουν εκδοθεί για πολίτες από τη Βόρεια Ελλάδα και μάλιστα από μια συγκεκριμένη πόλη: από την πόλη καταγωγής της υπαλλήλου. Δεν αποκλείεται, λοιπόν, η υπάλληλος να έδινε σε συντοπίτες της τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος με βάση τις διατάξεις διάδοσης του κορονοϊού. Έτσι, θα γίνει άρση του τραπεζικού απορρήτου προκειμένου να διαπιστωθούν αδικαιολόγητες εισροές χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εμπλεκομένων και να διαπιστωθεί αν κάποιοι εικονικά εμβολιασθέντες έχουν δώσει χρήματα, άρα προκύπτει οικονομική συναλλαγή. Δεν αποκλείεται να ασκηθούν ποινικές διώξεις και στους εικονικά εμβολιασθέντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.