Καθηγητής Καρδιολογίας: Ο κορονοϊός προκαλεί βλάβες και στον εγκέφαλο


Στο προβλήματα υγείας που προκαλεί ο κορονοϊός ακόμη και σε αυτούς που έχουν νοσήσει ελαφρά αναφέρθηκε ο καθηγητής Καρδιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του συνεδρίου Arrhythmias Update 2021, Βασίλειος Βασιλικός.
Ο κ. Βασιλικός μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον Real Fm στη Θεσσαλονίκη τόνισε πως «ο κορονοϊός δεν είναι μια απλή γρίπη» και περιέγραψε τις επιπλοκές που μπορεί να έχει σε όργανα όπως η καρδιά. Επίσης τόνισε ότι προκαλεί σημαντικές βλάβες στον εγκέφαλο, όπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο νέας μελέτης που έγινε στις ΗΠΑ.

Ο καθηγητής Καρδιολογίας αναφέρθηκε, ακόμη, στις μακροχρόνιες επιπλοκές από τη νόσο τονίζοντας πως περνούν τουλάχιστον 4 μήνες για να συνέλθουν οι ασθενείς covid.

«Είμαι στον έκτο μήνα και ακόμη δεν ανέκτησα τις δυνάμεις μου όπως θα ήθελα», είπε για τη δική του περιπέτεια με τον κορονοϊό ο κ. Βασιλικός, ενώ υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι το εμβόλιο. «Όποιος επιλέγει να μην εμβολιαστεί και να μην τηρήσει τα μέτρα είναι τουλάχιστον επικίνδυνος για το κοινωνικό σύνολο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βασιλικός απέρριψε τόσο τις φήμες που διακινούνται στο διαδίκτυο περί συνωμοσίας των πολυεθνικών όσο και τους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν για σύνδεση του εμβολίου με οξύ ισχαιμικό σύνδρομο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.