Σχολεία: Καλούνται και οι εκπαιδευτικοί για τρίτη δόση εμβολίου


Ήδη δεκάδες εκπαιδευτικοί έλαβαν μήνυμα ότι έχουν προτεραιοποιηθεί για την αναμνηστική δόση εμβολίου και ότι μπορούν από σήμερα να κλείσουν ραντεβού.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα τρομάζουν του ειδικούς και τώρα καλούνται και οι εκπαιδευτικοί να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου. Το εντυπωσιακό μάλιστα είναι ότι για πολλούς δασκάλους, καθηγητές και νηπιαγωγούς δεν έχουν περάσει ούτε τρεις μήνες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους (α και β΄ δόση).

Σύμφωνα με το ethnos.gr, πολλοί εκπαιδευτικοί και μάλιστα νέοι σε ηλικία, έκαναν τη δεύτερη δόση στο τέλος του Ιουνίου και έμειναν έκπληκτοι όταν είδαν την ειδοποίηση για επανάληψη του εμβολιασμού τους σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Μάλιστα οι ίδιοι εκτιμούν ότι υπάρχει μεγάλος φόβος για διασπορά στα σχολεία και γι΄αυτό η κυβέρνηση σπεύδει να καλύψει με την τρίτη δόση τους εκπαιδευτικούς, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας ο εμβολισμός των εκπαιδευτικών κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Τα ποσοστά των λοιμώξεων όμως στους ανήλικους, από την πρώτη κιόλας εβδομάδα έναρξης της σχολικής χρονιάς, είναι υψηλά και φαίνεται ότι αυτό «χτύπησε το καμπανάκι» στους ειδικούς και πήραν την απόφαση για την τρίτη δόση στο εκπαιδευτικό προσωπικό. Την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι έγιναν 348.038 τεστ και ότι το 27,5% των νέων διαγνώσεων αφορά σε παιδιά και εφήβους κάτω των 17 ετών, που σημαίνει ότι 1 στα 3,5 κρούσματα ήταν ανήλικοι. Συγκεκριμένα την Τρίτη τα 805 από τα 2.919 συνολικά κρούσματα αφορούσαν ανήλικους 0 - 17 ετών.

Οι φόβοι των ειδικών


Μεγάλους φόβους εκφράζουν και οι ειδικοί για αύξηση των κρουσμάτων σε παιδιά τα οποία φοιτούν στα σχολεία και γι΄ αυτό ζητούν από τους γονείς να τα εμβολιάσουν και να τα ενθαρρύνουν να φορούν διαρκώς τις μάσκες όσο βρίσκονται στο σχολείο. «Θα έχουμε 150.000 με 200.000 παιδιά που θα εκτεθούν. Η συντριπτική τους πλειονότητα θα περάσει ασυμπτωματικά, ή με μερικά συμπτώματα στο σπίτι περίπου, 1% με 2% θα νοσήσει σοβαρά. Και θα είμαι ευχαριστημένος αν θα πάνε 300 έως 500 παιδιά στο νοσοκομείο, αυτό θα είναι μια καλή εκδοχή», είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

Η εντολή από το υπουργείο Παιδείας

Το υπουργείο Παιδείας πάντως έχει δόση εντολή στις Διευθύνσεις εκπαίδευσης να δίνουν καθημερινά τα στοιχεία για τον αριθμό κρουσμάτων μαθητών συνολικά, ανά Διεύθυνση και ανά σχολείο και συγκεκριμένα . Τον αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων εκπαιδευτικών, ανά Διεύθυνση. Τον αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων λοιπού προσωπικού σχολείων, ανά Διεύθυνση.Τον αριθμό τμημάτων που έκλεισαν λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Τα Πανεπιστήμια

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το πρωί (15 Σεπτεμβρίου) η υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως τα ποσοστά εμβολιασμού στα πανεπιστήμια είναι ενθαρρυντικά καθώς το 73% των φοιτητών έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον 1 δόση ή έχουν νοσήσει, επίσης το 87% του προσωπικού και το 91% των μελών διδακτικού προσωπικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.