Νοσοκομείο Μεσολογγίου: Αναστολή εργασίας και κλήση σε απολογία για τον γιατρό με το πλαστό πιστοποιητικό νόσησης


Την κλήση του σε απολογία στο πλαίσιο του πειθαρχικού ελέγχου που του ασκείται, αλλά και την απόφαση αναστολής της εργασίας του παρέλαβε χθες ο γιατρός του νοσοκομείου Μεσολογγίου που φέρεται ότι δηλώθηκε ασθενής κορονοϊού με δείγμα άλλου ασθενούς.
Όπως έγραφε η εφημερίδα «Πελοπόννησος» το δείγμα του νοσούντος ασθενούς ελήφθη στο τμήμα Εξωτερικών Ιατρείων του νοσοκομείου και ο φερόμενος ως εμπλεκόμενος γιατρός το χρησιμοποίησε και για δικό του λογαριασμό θέλοντας να αποφύγει τον εμβολιασμό.

«Πράγματι είχαμε στοιχεία για τον συγκεκριμένο γιατρό ότι είχε προχωρήσει στη συγκεκριμένη παράνομη ενέργεια. Μάλιστα επειδή τα στοιχεία ήταν αδιάσειστα δεν διέταξα ΕΔΕ αλλά κατευθείαν προχώρησαν στην άσκηση πειθαρχικού ελέγχου και στην αναστολή εργασίας. Παράλληλα θα παραπεμφθεί και στον εισαγγελέα» μας είπε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης.

Μάλιστα ο διοικητής πήγε ο ίδιος το βράδυ της Τρίτης στο νοσοκομείο και σε συνεργασία με την διοικήτρια κ. Φιλιπποπούλου και τα επιστημονικά όργανα του νοσοκομείου και διαπίστωσε ότι υπήρχε βασιμότητα στην συγκεκριμένη υπόθεση.

«Ο γιατρός αυτός έδωσε το δείγμα για έλεγχο χωρίς την αυτοπρόσωπη παρουσία του για λήψη. Το δείγμα αφού ήταν από ασθενή επιβεβαιωμένο, μοιραία βγήκε θετικό. Ωστόσο ο ίδιος πήγε στη συνέχεια και εμβολιάστηκε. Όλα αυτά δημιουργούν ενδείξεις και αποχρώσεις μιας παράνομης ενέργειας και σε συνεννόηση με τον ίδιο τον Υπουργό προχωρήσαμε στα όσα προβλέπει ο νόμος» προσθέτει ο κ. Καρβέλης.

Η «Π» αναφέρει ότι ο φερόμενος ως εμπλεκόμενος γιατρός, μόλις παρέλαβε το έντυπο της αναστολής εργασίας του και την κλήση σε απολογία, κατέρρευσε.

Στο ερώτημα της "Π" εάν γίνεται έλεγχος και για τυχόν άλλα παρόμοια περιστατικά, στο ίδιο νοσοκομείο, ο κ. Καρβέλης ανέφερε ότι γίνεται έρευνα.

ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ


Σε ότι αφορά τις δεκάδες αναρρωτικές άδειες που χορηγήθηκαν σε προσωπικό του νοσοκομείου Αγρινίου μόλις εφαρμόστηκε η υποχρεωτικότητα και η αναστολή εργασίας, ο διοικητής της 6ης ΥΠε είπε ότι όλες έχουν τεθεί υπό τον έλεγχο της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής και σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα. «Αν κάποιες κριθούν παράνομες θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις» δήλωσε ο κ. Καρβέλης.

ΜΕΤΑΓΓΙΣΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ

Με τηλεφώνημά στην «Π» η διευθύντρια του Κέντρου Αιμοδοσίας του ΠΓΝΠ, Αθηνά Μούγιου εξέθεσε τη δική της εμπειρία σε σχέση με τις καταγγελίες της προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Άννας Μαστοράκου για τα περιστατικά άρνηση μεταγγίσεων από εμβολιασμένους.

«Η αιμοδοσία μας είναι από τις μεγαλύτερες στη χώρα μας με 36.000 μεταγγίσεις ετησίως. Από τους χιλιάδες ασθενείς που έχουμε υπήρξε μόνο ένας που με αγωνία εξέφρασε το αίτημά του να πάρει αίμα από μη εμβολιασμένο αιμοδότη. Όταν του εξηγήθηκε από το προσωπικό ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος για το αντίθετο πείστηκε και πήρε το αίμα που έπρεπε. Το λέω αυτό για να επισημάνω ότι στο δικό μας νοσοκομείο δεν έχουμε τέτοια περιστατικά και δεν φαίνεται να έχει γίνει ‘’μόδα’’ όπως είπε η κ. Μαστοράκου. Αν είχαμε τέτοια δείγματα θα τα είχαμε καταθέσει στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας ώστε να ληφθούν μέτρα. Το επισημαίνω αυτό διότι είναι πολύ σημαντικό να σεβόμαστε το άγχος ασθενών και των αιμοδοτών. Όλες οι διαδικασίες που ακολουθούμε είναι κοινές και για εμβολιασμένους και για μη εμβολιασμένους. Το πρόβλημα που έχουν αυτή τη στιγμή όλα τα Κέντρα Αιμοδοσίας είναι η έλλειψη μονάδων αίματος και σε αυτό πρέπει να εστιάσουμε όλοι μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.