Ιαπωνία: Τι ήταν τα μαύρα σωματίδια στα φιαλίδια της Moderna. Ο κίνδυνος για τους ανθρώπους


Τα ξένα σωματίδια σε εμβόλια της Moderna, η χορήγηση των οποίων ανεστάλη, ήταν σωματίδια ανοξείδωτου χάλυβα και ο κίνδυνος για την υγεία από αυτά είναι χαμηλός, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας.
Υπενθυμίζεται ότι οι Αρχές του νομού Καναγκάουα στην Ιαπωνία ανακοίνωσαν ότι βρήκαν άλλο ένα φιαλίδιο του εμβολίου κατά του κορονοϊού της Moderna, για το οποίο υπάρχουν υποψίες ότι περιέχει ξένα σωματίδια, και ανέστειλαν τη χρήση της υπόλοιπης παρτίδας.

Το υπουργείο Υγείας της ασιατικής χώρας, ωστόσο, ανακοίνωσε σήμερα (1/9) ότι τα ξένα σωματίδια αυτά, που είχαν ως αποτέλεσμα να ανασταλούν οι εμβολιασμοί με τη συγκεκριμένη παρτίδα εμβολίων, ήταν ανοξείδωτου χάλυβα και δεν αναμένει πως θα δημιουργήσουν πρόσθετο κίνδυνο για την υγεία.

Τα ευρήματα ήταν το αποτέλεσμα έρευνας από τη Moderna και από την εταιρεία διανομής των εμβολίων της στην Ιαπωνία, την Takeda Pharmaceutical Co, ανέφερε σε δήλωση το υπουργείο Υγείας.

«Ο ανοξείδωτος χάλυβας χρησιμοποιείται συνήθως σε καρδιακές βαλβίδες, την αρθροπλαστική και τα μεταλλικά ράμματα. Έτσι, δεν αναμένεται ότι η έγχυση με ένεση των σωματιδίων που εντοπίσθηκαν σε αυτές τις παρτίδες στην Ιαπωνία θα είχε ως αποτέλεσμα αυξημένο ιατρικό κίνδυνο», ανέφερε σε δήλωσή της η Takeda Pharmaceutical.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.