Τζανάκης: Ένα εκατομμύριο ανεμβολίαστοι θα νοσήσουν το επόμενο τρίμηνο από κορονοϊό - 100% πληρότητα στις ΜΕΘ της Βόρειας Ελλάδας


Σε μία ζοφερή πρόβλεψη προχώρησε ο καθηγητής πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, που έκανε λόγο για ένα εκατομμύριο μολύνσεις ανεμβολίαστων μέσα στο επόμενο τρίμηνο.
«Είναι προδιαγεγραμμένο ότι το επόμενο τρίμηνο θα μολυνθούν ένα εκατομμύριο ανεμβολίαστοι», ανέφερε ο καθηγητής μιλώντας στην ΕΡΤ, εκτιμώντας ότι από τον αριθμό αυτό, ποσοστό 5% έως 7% θα καταλήξει στα νοσοκομεία.

Με βάση τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα από την έναρξη της πανδημίας ανέρχεται σε 760.592.

Ίσως και πενταπλάσιοι οι ασυμπτωματικοί ασθενείς στη Θεσσαλονίκη

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Χημείας στο ΑΠΘ Θεόδωρος Καραπάντσιος σημείωσε στην ΕΡΤ ότι οι ασυμπτωματικοί ασθενείς μπορεί να είναι μέχρι και πενταπλάσιοι στη Θεσσαλονίκη και πρόσθεσε ότι ο κίνδυνος πλέον βρίσκεται στους ασυμπτωματικούς που διαχέουν τον ιό χωρίς να το αντιλαμβάνονται.

Καπραβέλος: Εμβολιασμός ή εγκλεισμός στα σπίτια για να μην πεθάνουμε

Στην πορεία της πανδημίας αναφέρθηκε και ο διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN. Ο ίδιος επανέλαβε την πρότασή του να επεκταθεί το μέτρο της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και μιλώντας σε δραματικό τόνο, είπε: «Ή θα εμβολιαστούμε όλοι μας, ή θα κλειστούμε στα σπίτια μας για να μην πεθάνουμε».

100% πληρότητα στις ΜΕΘ της Βόρειας Ελλάδας

Σύμφωνα με τη Ματίνα Παγώνη που μίλησε στην ΕΡΤ τα στοιχεία στη Βόρεια Ελλάδα όσον αφορά την πληρότητα στις ΜΕΘ είναι 100%. «Στην Αθήνα βρισκόμαστε σε καλύτερη φάση. Είμαστε στο 74% το ποσοστό στην κάλυψη των ΜΕΘ και οι επόμενοι μήνες αν ο κόσμος δεν πάει να εμβολιαστεί και να φτιάξουμε το τείχος ανοσίας σε ποσοστό εμβολιασμού που να είναι πάνω από το 80%».

Σύμφωνα με την κ. Παγώνη, οι γιατροί παλεύουν αυτό το διάστημα να μεταπείσουν όλους όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί γιατί φοβούνται.

«Υπάρχει ένα 35% που δεν έχει εμβολιαστεί. Τους δείχνουμε τα αποτελέσματα των μελετών με το εμβόλιο, το οποίο προς το παρόν είναι το μοναδικό όπλο για να πολεμήσουμε τη νόσο Covid-19 και ελπίζουμε το επόμενο δίμηνο να έχουμε τις μελέτες με τα μονοκλωνικά και τα αντιικά φάρμακα για να μπορέσουμε, σαν “πακέτο” να προχωρήσουμε. Ο ιός δεν θα φύγει. Εδώ θα είναι, απλώς θα τον αντιμετωπίζουμε όπως κάνουμε όλους τους ιούς», είπε.

με πληροφορίες από ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.