Επίταξη, αν ως το τέλος της εβδομάδας δεν βρεθούν 100 ιδιώτες παθολόγοι και πνευμονολόγοι


Περίπου 3 με 4 ημέρες προθεσμία έχουν τα συνδικαλιστικά όργανα των ιατρών για να βρεθούν περίπου 100 ιδιώτες γιατροί παθολόγοι και πνευμονολόγοι για να καλυφθούν τα κενά ειδικά στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδος που στενάζουν από κρούσματα κορονοϊού αλλά και από έλλειψη ιατρικού προσωπικού.
Στην περίπτωση που δεν βρεθούν, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έχει διαμηνύσει ότι θα ακολουθήσει επίταξη. Κάτι που είχε γίνει και στις αρχές του χρόνου από τον τότε υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στον ιατρικό κλάδο.

Το υπουργείο Υγείας έχει απευθύνει ήδη πρόσκληση σε ιδιώτες γιατρούς να στηρίξουν το ΕΣΥ, ενώ ψηφίστηκε και η σχετική τροπολογία που προβλέπει τις αμοιβές όσων εργασθούν σε εφημερίες του ΕΣΥ για να καλυφθούν οι ανάγκες από τα αυξημένα περιστατικά covid που καταγράφονται καθημερινά πλέον σχεδόν σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία και ειδικά σε αυτά της Βόρειας Ελλάδος.

Μάλιστα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, αναμένεται να πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη με όλους τους Προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας ώστε να επιτευχθεί μέσα από διάλογο μία συνεννόηση για το ζήτημα.

«Είμαστε πολύ κοντά σε επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών για την ενίσχυση των νοσοκομείων γιατί τα κίνητρα φαίνεται ότι δεν είναι αρκετά για να αποδώσουν. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας. Δεν θέλουμε να ξανακλείσουν η κοινωνία και τα σχολεία», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον reafm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα.

Οι αμοιβές

Σε ότι αφορά στις αμοιβές όσων ιδιωτών γιατρών εργασθούν στο ΕΣΥ, σύμφωνα με την τροπολογία του υπουργείου Υγείας για ενεργό εφημεριακή απασχόληση, θα αμείβονται με το ποσό των διακοσίων πενήντα (250) ευρώ ανά εφημερία.

Ταυτόχρονα παλαιότερη ρύθμιση προέβλεπε ότι οι μηνιαίες αποδοχές είναι 2000 ευρώ (αφορολόγητα).

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι όσοι ιδιώτες γιατροί είχαν εργασθεί στην προηγούμενη επίταξη στα δημόσια νοσοκομεία, είχαν πληρωθεί με καθυστέρηση μηνών, ενώ ορισμένοι δεν έχουν πληρωθεί ακόμη από τα νοσοκομεία στα οποία παρείχαν υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.