Υποχρεωτική 3η δόση σε άνω των 65. Δεν αποκλείεται ένα ολικό «μπλόκο» σε ανεμβολίαστους


Η κυβέρνηση συζητά μία σειρά νέων μέτρων, σε συνεννόηση με τους ειδικούς, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά της πανδημίας, με επίκεντρο πάντα τους ανεμβολίαστους. Τα σενάρια για την υποχρεωτικότητα της τρίτης δόσης στους άνω των 65 ετών.

Κυβέρνηση και ειδικοί μελετούν νέα μέτρα και τρόπους, προκειμένου να ανακοπεί η διασπορά του κορονοϊού στη χώρα, και στο επίκεντρο βρίσκονται οι ανεμβολίαστοι πολίτες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, υπάρχουν σκέψεις να υιοθετηθεί ένα μοντέλο παρόμοιο με αυτό που εφαρμόζεται στη Γαλλία σχετικά με την υποχρεωτικότητα της τρίτης δόσης του εμβολίου σε όσους είναι πάνω από 65 ετών.

Στη Γαλλία, το πιστοποιητικό σε πολίτες άνω των 65 ετών που δεν πραγματοποιούν την τρίτη δόση, παύει να είναι έγκυρο, πέντε εβδομάδες μετά το πέρας του εξαμήνου από την δεύτερη δόση.

Η κυβέρνηση λέει πως σε πρώτη φάση θα αφορά το να μην έχουν πρόσβαση σε κλειστούς χώρους οι άνω των 65 ετών που δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση.

Για το λόγο αυτό, αναζητά λύσεις ενώ αναμένεται να δούμε και το κατά πόσο θα υπάρξει μια λύση για το θέμα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ή η χώρα μας θα προχωρήσει μεμονωμένα.

Στο τραπέζι βρίσκεται και ένα «ολικό μπλόκο» σε ανεμβολίαστους.

Δηλαδή ένας ανεμβολίαστος πολίτης να μπορεί να μεταβαίνει μόνο στην εργασία του, να προμηθεύεται τρόφιμα και φάρμακα μη έχοντας πρόσβαση σε κανέναν άλλον χώρο.

Πολύ πιθανό είναι το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί η χρήση διπλής μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ενώ υπάρχουν και σκέψεις για κλιμακωτό ωράριο προσέλευσης στο δημόσιο, δηλαδή από τις 7 -8- 9 το πρωί.

Το σίγουρο είναι ότι μέσα στην εβδομάδα, και μετά τις συσκέψεις των ειδικών και του Μαξίμου, αναμένεται να έχουμε συγκεκριμένες αποφάσεις για νέα μέτρα.


Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.