Ανακαλούνται 4 συμπληρώματα διατροφής από τον ΕΟΦ, περιέχουν καρκινογόνο ουσία


Τέσσερα διαφορετικά συμπληρώματα διατροφής ανακαλεί ο ΕΟΦ καθώς αυτά φαίνεται να περιέχουν καρκινογόνο ουσία.
Πρόκειται για τα BIG BANG (mango, orange), Urticalcin, REDOX HARDCORE 90 caps, OstroVit Appetite control 60 caps. Περιέχουν και τα 4 αιθυλενοξείδιο.

«Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας. Οι εταιρείες που διακινούν τα εν λόγω προϊόντα στην Ελλάδα οφείλουν να επικοινωνήσουν άμεσα με τους πελάτες τους, προκειμένου να τα αποσύρουν από την αγορά, ενημερώνοντας σχετικά τον ΕΟΦ. Κατά την ενημέρωση του ΕΟΦ οι εταιρείες να αποστείλουν παραστατικά αγοράς του παραπάνω προϊόντος καθώς και πελατολόγιο και παραστατικά διακίνησης σε αγορές άλλων κρατών μελών της ΕΕ ή τρίτων χωρών» αναφέρουν οι ανακοινώσεις ανάκλησης.

Ο ΕΟΦ αναφέρει ότι BIG BANG διακινήθηκε από την εταιρεία Bio Tech USA Kft, Ουγγαρίας σε επιχειρήσεις. Ανακαλούνται οι παρτίδες 1109378, 1112213 και 1112321.
ADVERTISING

Για το Urticalcin αναφέρει ότι ανακαλούνται οι παρτίδες 1051577, 1068321, 1057655 και 1036083 (της εταιρείας A.Vogel SA, Ελβετίας)

Το προϊόν διακινήθηκε από την εταιρεία A.Vogel AG, Ελβετίας στην επιχείρηση HEALTHCODE ΙΚΕ.

Αντίστοιχα για το REDOX HARDCORE 90 caps προχωρά στην ανάκληση των παρτίδων 190220 και 041221 του συμπληρώματος διατροφής REDOX HARDCORE 90 caps (της εταιρείας SDF SA, Πολωνίας). Το προϊόν διακινήθηκε από την εταιρεία SDF SA, Πολωνίας σε επιχειρήσεις.

Τέλος για το OstroVit Appetite control 60 caps (της εταιρείας Fitness Trading Robert szulborski, Πολωνίας) προχωρά στην ανάκληση της παρτίδας 6APE001 του συμπληρώματος διατροφής.

Το προϊόν διακινείται από την εταιρεία Fitness Trading Robert szulborski, Πολωνίας στην επιχείρηση ΜΑΥΡΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ & ΣΙΑ ΕΕ.

Οι ανακοινώσεις του ΕΟΦ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.