Η πρώτη ποινική δίωξη για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: 48 άτομα στην Καρδίτσα και κατηγορίες για ξέπλυμα και εγκληματική οργάνωση


Την πρώτη ποινική δίωξη για σειρά κακουργηματικών πράξεων αναφορικά με υπόθεση έκδοσης και χορήγησης πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης, άσκησαν οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.
Πρόκειται για την υπόθεση των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού από το Κέντρο Υγείας στον Παλαμά Καρδίτσας , στην οποία εμπλέκονται συνολικά 48 άτομα.

Σε βάρος τους οι εισαγγελικές αρχές, μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησαν, άσκησαν ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα και πλημμελήματα.

Τα αδικήματα

Ο εισαγγελέας μετά την έρευνα του άσκησε ποινική δίωξη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εγκληματική οργάνωση και δωροληψία. Το κατηγορητήριο συμπληρώνεται και με πλημμελήματα όπως αυτά της δωροδοκίας, συνέργεια σε δωροδοκία, ψευδή βεβαίωση, χρήση ψευδούς βεβαίωσης και πλαστογραφία.

Η υπόθεση ανατέθηκε για τα περαιτέρω σε τακτικό ανακριτή στο Πρωτοδικείο της Καρδίτσας, ενώπιον του οποίου θα κληθούν σύντομα να απολογηθούν οι 48 κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα που τους αποδίδονται.

Η "φάμπρικα" των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού αποκαλύφθηκε , όταν εντοπίστηκε 44χρονη διοικητική υπάλληλος , στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας, η οποία φέρεται να προμήθευσε ψευδή πιστοποιητικά σε περισσότερες από 34 περιπτώσεις πολιτών που θέλησαν να μην εμβολιαστούν.

Πάντως, η έρευνα για την έκδοση και χρήση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης συνεχίζεται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας προς κάθε κατεύθυνση, με βάση και τη σχετική παραγγελία που έχει δώσει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, ο οποίος αμέσως μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης με επίκεντρο τον Παλαμά Καρδίτσας είχε παρέμβει με στόχο την προστασία της υγείας των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.