Νέα «έκρηξη»: Πληροφορίες για 6.800 κρούσματα σήμερα


Νέα έκρηξη στα κρούσματα κορονοϊού αναμένεται, με τις πληροφορίες που δημοσιεύει το ethnos.gr από ρεπορτάζ της Δήμητρας Ευθυμιάδου, να αναφέρουν ότι τα κρούσματα σήμερα θα καταγράψουν νέο «μαύρο» ρεκόρ.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τα κρούσματα αναμένεται να φτάσουν τα 6.800 κατά το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με την καταμέτρηση από τον ΕΟΔΥ.

Πρόκειται ουσιαστικά για τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα, γεγονός που αποδεικνύει και το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Δεν είναι τυχαίο ότι το υπουργείο Υγείας προχώρησε στη λήψη νέων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, μέτρα που αρχίζουν να εφαρμόζονται από το Σάββατο. Είναι ενδεικτικό ότι 17 περιοχές της χώρας «μπαίνουν» στον επιδημιολογικό χάρτη σε βαθύ κόκκινο, που αντιστοιχεί στο επίπεδο 5 του κινδύνου.
Ποιες περιοχές μπαίνουν σε «βαθύ κόκκινο»

Αυτή την εβδομάδα αναμένεται για πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες, να εμφανιστούν περιοχές σε βαθύ κόκκινο που εντάσσονται στο επίπεδο 5.

Στο βαθύ κόκκινο (επίπεδο 5) αναμένεται να βρεθούν:
Θεσσαλονίκη
Αρκαδία
Αγιο Ορος
Αχαΐα
Λάρισα
Μαγνησία
Κιλκίς
Ημαθία
Πιερία
Εβρος
Πέλλα
Ξάνθη
Δράμα
Μεσσηνία
Σέρρες
Τρίκαλα
Καβάλα

Από το κίτρινο περνάνε στο πορτοκαλί το Ρέθυμνο, η Ηλεία και η Λακωνία. Επίπεδο ανεβαίνει και η Αρτα, η οποία από το πράσινο πηγαίνει στο κίτρινο (επίπεδο 2).

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.