Καπραβέλος: Όλοι ανεμβολίαστοι στη ΜΕΘ του Παπανικολάου, 7 στους 10 πεθαίνουν


Τη δραματική κατάσταση στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου περιέγραψε ο Νίκος Καπραβέλος. «Θα παρακαλάμε να μείνουν σταθερά τα κρούσματα» είπε ο Νίκος Τζανάκης, που δεν απέκλεισε νέα αύξηση.

Τα στοιχεία που παρουσίασε ο Νίκος Καπραβέλος για την κατάσταση στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης είναι σοκαριστικά. Η θνητότητα στη ΜΕΘ του νοσοκομείου έχει φτάσει το 70%, ενώ το σύνολο των ασθενών που νοσηλεύονται στην Εντατική είναι ανεμβολίαστοι. Όλα αυτά μια μέρα μετά το νέο μαύρο ρεκόρ κρουσμάτων και την ανακοίνωση νέων μέτρων που βάζουν τους ανεμβολίαστους σε καθεστώς… lockdown.

Οι περισσότεροι από τους ασθενείς στη ΜΕΘ του Παπανικολάου, είπε ο Νίκος Καπραβέλος μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (03.11.2021) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, δεν πιστεύουν ότι ο κορονοϊός θα τους δημιουργήσει προβλήματα και πηγαίνουν στο νοσοκομείο πάρα πολύ αργά ακόμη και ύστερα από 3 εβδομάδες αφού νοσήσουν.

«Δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα με τους ανεμβολίαστους, είναι μπετόν, είναι παγόβουνο», τόνισε ο Νίκος Καπραβέλος.

«Είναι μια μικρή εικόνα από ένα νοσοκομείο τεράστιο που δίνει μεγάλη μάχη αυτή τη στιγμή για να κρατήσει όρθιο ένα σύστημα υγείας», σημείωσε.

Τζανάκης: Να παρακαλάμε να μείνουν σταθερά τα κρούσματα

Από την πλευρά του, ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης μίλησε για την αλματώδη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων και εξήγησε ότι οφείλεται στο ρεκόρ επιτήρησης με πάνω από 400.000 διαγνωστικά τεστ που αποκαλύπτουν τους ασυμπτωματικούς και τους ολιγοσυμπτωματικούς που δεν θα εντοπίζονταν εάν γίνονταν λιγότερα τεστ.

«Αυτό που κάνουμε τώρα έπρεπε να το έχουμε κάνει πολύ καιρό πριν», τόνισε ο καθηγητής.

Δεν απέκλεισε να αυξηθούν και άλλο τα κρούσματα λέγοντας χαρακτηριστικά «να παρακαλάμε να μείνουν σταθερά». Σημείωσε επίσης ότι έχει σημασία να δούμε τι ποσοστό των κρουσμάτων μετατρέπονται σε νοσηλείες.

Έκρουσε καμπανάκι για περιοχές χαμηλό εμβολιαστικό ποσοστό φέρνοντας ως παράδειγμα τη Λάρισα αλλά και τη Βόρεια Ελλάδα όπου οι γύρω νομοί πιέζουν το υγειονομικό σύστημα της Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.