Βαριά πρόστιμα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες για όσους δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα για τον κορονοϊό


Βαριά πρόστιμα σε όσους δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα κατά του κορονοϊού, έχουν αποφασίσει ή σκέφτονται να επιβάλλουν ευρωπαϊκές χώρες.
Με το βλέμμα στις γιορτές των Χριστουγέννων η κυβέρνηση, αφού εξάντλησε τα περιθώρια πειθούς προς τους ανεμβολίαστους, προχώρησε στον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους άνω των 60 ετών.

Πρόκειται για ένα τολμηρό μέτρο, αλλά κρίθηκε επιβεβλημένο διότι, σύμφωνα με τα στοιχεία, οι 9 στους 10 θανάτους από Covid αφορούν πολίτες άνω των 60 ετών. Σήμερα, υπάρχουν ακόμη 520.000 πολίτες άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί και αυτούς στοχεύει το μέτρο.

Ιταλία: Πρόστιμο ως 1.000 ευρώ σε όποιον μπαίνει σε ΜΜΜ χωρίς αρνητικό τεστ κορονοϊού ή πράσινο πάσο

Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε ότι, από τις 6 Δεκεμβρίου, σε όποιον θα μπαίνει σε μέσα αστικής μεταφοράς χωρίς αρνητικό τεστ κορονοϊού ή πράσινο πάσο, θα επιβάλλεται πρόστιμο από 600 μέχρι 1.000 ευρώ.

Οι έλεγχοι δεν θα πραγματοποιούνται μόνον από τους μόνιμους ελεγκτές, αλλά και από αστυνομικούς, καραμπινιέρους και αστυφύλακες και άνδρες και γυναίκες της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας.

Η υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Ντράγκι, Λουτσιάνα Λαμορτζέζε ζήτησε, επίσης, την αποδοτική συνεργασία όλων των εμπορικών ενώσεων της χώρας, ώστε η εφαρμογή του μέτρου που δεν θα επιτρέπει την είσοδο σε καταστήματα, καφέ και εστιατόρια σε όποιον δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού (πάντα από τις 6 Δεκεμβρίου) να είναι αυστηρή και χωρίς κανενός είδους εξαίρεση.

Αυστρία: Πρόστιμο ως και 7.200 ευρώ σε όσους αρνηθούν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τους

Οι κάτοικοι της Αυστρίας που αρνούνται να κάνουν το εμβόλιό τους για τον COVID-19 από τον Φεβρουάριο, όταν θα είναι υποχρεωτικό, θα είναι αντιμέτωποι με πρόστιμα ως και 7.200 ευρώ, όπως αποκαλύπτει ένα προσχέδιο νόμου σχετικά με τον εμβολιασμό κατά του COVID-19, στην Αυστρία.

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα ισχύει για όλους όσους έχουν μόνιμη διαμονή στην Αυστρία. Σύμφωνα με το σχέδιο κανονισμού που είδε η αυστριακή εφημερίδα die Presse, εξαιρούνται μόνο όσοι δεν μπορούν να εμβολιαστούν για λόγους υγείας.

Στο προσχέδιο παραμένει ανοιχτό αν θα είναι υποχρεωτικοί και οι αναμνηστικοί εμβολιασμοί ή αν όσοι έχουν αναρρώσει, θα αντιμετωπίζονται ισότιμα ​​με τα εμβολιασμένα άτομα. Είναι κάτι που θα οριστεί περαιτέρω με υπουργικές αποφάσεις, σύμφωνα με το euractiv.

Όσοι αρνηθούν να συμμορφωθούν θα κληθούν στις περιφερειακές αρχές. Αν αγνοήσουν δύο φορές την κλήση, θα τους επιβληθεί πρόστιμο 3.600 ευρώ. Αν η παραβίαση του νόμου για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού θέτει άλλα άτομα σε «σοβαρό κίνδυνο» ή αν συνεχίσουν να αγνοούν την εντολή, θα τους επιβληθεί πρόστιμο ως και 7.200 ευρώ. Σημειώνεται πως το νομοσχέδιο θα παρουσιαστεί στις 6 Δεκεμβρίου.

Αγγλία: Πρόστιμο 200 λιρών σε όσους αρνούνται να φορέσουν μάσκες

Στην Αγγλία, όπου η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι έχει, σχεδόν, επιτευχθεί «η ανοσία της αγέλης», ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν κατά μέσο όρο περίπου 40.000 την ημέρα τον περασμένο μήνα, αναγκάζοντας τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να ανακοινώσει την εκ νέου επιβολή περιορισμών όπως υποχρεωτική χρήση μάσκας σε καταστήματα και μέσα μαζικής μεταφοράς και για μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε κοινόχρηστους χώρους.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το Forbes, βασιζόμενο στην Independent, στους αγοραστές και τους επιβάτες που αρνούνται να φορέσουν μάσκες, θα επιβάλλονται πρόστιμα 200 λιρών, δηλαδή στα 236 ευρώ περίπου.

Γαλλία: Πρόστιμο 135 ευρώ για άτομα που δεν φορούν μάσκα σε συγκεκριμένους χώρους

Σύμφωνα με το Forbes, σε ένα δελτίο Τύπου που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα (29/11), ο αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού ανακοίνωσε ότι οι μάσκες προσώπου θα γίνουν υποχρεωτικές σε ορισμένους υπαίθριους χώρους της πόλης και σε όλους τους εσωτερικούς δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων των χώρων που καλύπτονται από το πάσο υγείας, όπως κινηματογράφους και μπαρ που προηγουμένως εξαιρούνταν.

Οι τοπικές αρχές στην υπόλοιπη χώρα έχουν την εξουσία να επιβάλλουν πρόσθετους κανόνες μάσκας για υπαίθριους δημόσιους χώρους, αν το κρίνουν απαραίτητο.

Θα απαιτούνται μάσκες σε όλες τις συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, συναντήσεις ή οργανωμένες δραστηριότητες σε δημόσιο χώρο, φεστιβάλ ή χώρους παραστάσεων, αγορές, vintage εκπτώσεις και υπαίθριες αγορές (συμπεριλαμβανομένων των Χριστουγεννιάτικων αγορών), εξωτερικούς χώρους πανεπιστημίων, υπαίθριους χώρους μπροστά σε χώρους λατρείας και σε ουρές.

Η αστυνομία του Παρισιού θα επιβάλει τους νέους κανόνες για τις μάσκες, με κυρώσεις 135 ευρώ για άτομα που δεν φορούν μάσκα σε καθορισμένους χώρους, καθώς και έλεγχο της κάρτας υγείας σε δημόσια ιδρύματα όπως εστιατόρια και μπαρ όπου απαιτείται.

Επίσης, σημειώνεται στο Forbes πως το Παρίσι «ενώνεται» με τουλάχιστον 23 άλλες τοπικές αρχές που έχουν επιβάλει επιπλέον κανόνες για τις μάσκες.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.