Οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα - Τι είπε ο Πρωθυπουργός (βίντεο)


Στην εισαγωγική του ομιλία, στο υπουργικό Συμβούλιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθετήθηκε για την εξέλιξη της πανδημίας, μετά και την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης (Όμικρον) και προέβη σε ανακοινώσεις μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας ενόψει και των γιορτών:
«Η νέα μετάλλαξη Όμικρον μας ανησυχεί και μας καλεί σε επιφυλακή. Ενώ και οι γιορτές που πλησιάζουν με το κλίμα τους, τα οικογενειακά τραπέζια, πιθανό να συμβάλουν στην αναζωπύρωση του κορονοϊού. Αργά η γρήγορα θα εμφανιστεί και στη χώρα μας, γι αυτό και θα πρέπει να συνεχίσουμε τη στρατηγική μας», είπε ο πρωθυπουργός κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο και ανακοίνωσε νέα μέτρα:

Υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους άνω των 60. «Είναι μια απόφαση που με βασάνισε προσωπικά. Αλλά είναι βαρύτερη η ευθύνη μου να σταθώ δίπλα στους ευάλωτους. Θα σωθούν ζωές με αυτή την απόφαση. Ο εμβολιασμός σώζει ζωές. Οι άνω των 60 που δεν έχουν εμβολιαστεί, μέχρι τις 16 Ιανουαρίου θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού, διαφορετικά θα επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ που θα βεβαιώνεται από την ΑΑΔΕ και τα χρήματα αυτά θα χρηματοδοτούν τα νοσοκομεία μας», τόνισε χαρακτηριστικά. «Από τους 580.000 ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, μόνο 60.000 εμβολιάστηκαν τους τελευταίους μήνες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και είπε πως «αυτοί οι πολίτες πρέπει πρώτοι να προστατευθούν γιατί είναι αυτοί που αργούν πρώτοι να πάνε στο νοσοκομείο επιβαρύνοντας την κατάστασή τους», είπε.

Ο ίδιος διέψευσε τα σενάρια περί lockdown, λέγοντας πως «η πολιτική μας τουλάχιστον ως προς τους εμβολιασμούς φαίνεται να αποδίδει. Τρεις στους 4 Έλληνες άνω των 12 ετών επέλεξαν να θωρακιστούν με το εμβόλιο».«Πάμε καλύτερα, αλλά όχι όσο πρέπει και όχι όσο θέλουμε», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.