Προειδοποίηση Θεοδωρίδου: Παραπλανητικά αρκετές φορές τα τεστ αντισωμάτων


Προειδοποίηση από τη Μαρία Θεοδωρίδου καθώς διαπιστώνεται ότι πολλοί αναβάλουν το ραντεβού για την τρίτη δόση εμβολίου, θεωρώντας ότι έχουν αντισώματα. Ωστόσο, τόνισε η ίδια, τα τεστ αντισωμάτων αρκετές φορές παραπλανούν.

Το εμβολιαστικό πρόγραμμα

Πιο σύνθετο έχει γίνει το εμβολιαστικό πρόγραμμα κατά της covid-19 με την πάροδο του χρόνου και το πρόβλημα με τους ανεμβολίαστους απασχολεί καθημερινά και ας ελπίσουμε ο φόβος να βοηθήσει, ώστε να πεισθούν να εμβολιαστούν, ανέφερε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19.

Ειδική αναφορά έκανε, για άλλη μια φορά, στις έγκυες, στέλνοντας μήνυμα ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τον εμβολιασμό τους, αντίθετα αν δεν εμβολιαστούν θέτουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους και το μωρό τους.

Τα τεστ αντισωμάτων

Είπε ότι μέχρι σήμερα 8.500 θάνατοι έχουν αποτραπεί με τον εμβολιασμό. Σχετικά με την τρίτη δόση, ανέφερε τα σημαντικά οφέλη, λόγω της αποφυγής σοβαρής νόσησης και θάνατο. Ωστόσο, όπως είπε, παρατηρείται αναβολή για την τρίτη δόση, καθώς αρκετοί θεωρούν ότι έχουν αντισώματα και τόνισε ότι τα τεστ αντισωμάτων αρκετές φορές παραπλανούν.

Τρίτη δόση εμβολίου: Τι ισχύει. Πώς κλείνονται τα ραντεβού

Σε λειτουργία τέθηκε η πλατφόρμα για την τρίτη δόση εμβολίου στο emvolio.gov.gr και αφορά όλα τα άτομα άνω των 18 ετών.

Η βασική προϋπόθεση για τη χορήγηση της τρίτης (αναμνηστικής δόσης του εμβολίου για τον κορονοϊό) είναι να έχουν περάσει:
6 μήνες από τη δεύτερη δόση με AstraZeneca, Moderna, Pfizer
2 μήνες από τον εμβολιασμό με το (μονοδοσικό) της Johnson & Johnson

Για την ώρα, η τρίτη δόση εμβολίου για πολίτες που εμβολιάστηκαν με Pfizer, AstraZeneca και Moderna θα γίνεται με το mRNA εμβόλιο της Pfizer.

Οδηγίες για την ομάδα Johnson & Johnson

Όσοι, πάντως, έκαναν το εμβόλιο της Johnson & Johnson θα μπορούν να κάνουν αναμνηστική δόση, τονίζεται, δυο μήνες μετά την πρώτη δόση, με το εμβόλιο της Pfizer ή της Johnson & Johnson.

Πώς κλείνεται το ραντεβού:

Για τον προγραμματισμό ραντεβού αναμνηστικής δόσης οι πολίτες λαμβάνουν SMS από το emvolio.gov.gr. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής, αρκετοί από όσους έχουν κάνει Johnson & Johnson δεν έλαβαν σήμερα SMS, όμως έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίσουν ραντεβού μπαίνοντας στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr.

Τα βήματα:

Όπως και στην πρώτη δόση του εμβολίου, ο χρήστης πρέπει να επιλέξει την επιλογή «Δείτε αν ανήκετε στην πληθυσμιακή ομάδα που μπορεί να εμβολιαστεί την τρέχουσα περίοδο με βάση τον ΑΜΚΑ σε συνδυασμό με τον ΑΦΜ σας και κλείστε το ραντεβού σας. ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΑΜΚΑ».

Στη συνέχεια βάσει τον ΑΜΚΑ και ΑΦΜ ή επίθετο και η πλατφόρμα τον βάζει στο σύστημα για την επιλογή ραντεβού.

Ο χρήστης βάζει τον Ταχυδρομικό Κώδικα και η πλατφόρμα εμφανίζει τα εμβολιαστικά κέντρα
Μετά την επιλογή του εμβολιαστικού κέντρου επιλέγεται η ημερομηνία και η ώρα
Ακολουθεί η επιβεβαίωση του ραντεβού εμβολιασμού. Αμέσως μετά ο πολίτης λαμβάνει και SMS επιβεβαίωσης στο κινητό του

Οδηγίες για την ομάδα Pfizer

Όσοι, έκαναν το εμβόλιο της Pfizer και έχει παρέλθει το 6μηνο από την 2η δόση, θα μπορούν να κάνουν αναμνηστική/τρίτη δόση με το εμβόλιο της Pfizer.

Πώς κλείνεται το ραντεβού:

Για τον προγραμματισμό ραντεβού αναμνηστικής δόσης οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν την ημερομηνία και το εμβολιαστικό κέντρο που επιθυμούν μπαίνοντας στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr.

Αρχικά ο πολίτης μπαίνει στην πλατφόρμα, συμπληρώνει τα προσωπικά του στοιχεία (κωδικοί Taxis) και στη συνέχεια εμφανίζονται οι πληροφορίες από τον εμβολιασμό που έκανε για 1η και 2η δόση.

Στην ίδια σελίδα στο κάτω μέρος αναγράφεται «Η Επιτροπή εμβολιασμού συστήνει να προγραμματίσετε και μία αναμνηστική δόση για καλύτερη προστασία». Ο ενδιαφερόμενος επιλέγει «Αναζήτηση» και στη συνέχεια μεταφέρεται στον προγραμματισμό των ραντεβού.

Ο ενδιαφερόμενος επιλέγει το Κέντρο Εμβολιασμού που επιθυμεί και στη συνέχεια από τον πίνακα με τις ημερομηνίες, επιλέγει την ημέρα και την ώρα που θα πάει για να κάνει την αναμνηστική δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό.

Μόλις ολοκληρώσει τη διαδικασία θα ενημερωθεί για το ραντεβού του και με SMS.

Πλεύρης: Εξετάζεται η υποχρεωτικότητα της τρίτης δόσης

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Παρασκευής, αναφερόμενος στην τρίτη δόση του εμβολίου υπογράμμισε ότι όλα τα επιστημονικά δεδομένα, δείχνουν ότι μετά την παρέλευση του εξαμήνου από τη δεύτερη δόση η ανοσία στον οργανισμό έχει πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα και ουσιαστικά είναι ανεμβολίαστος.

Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα ότι οι λίγοι θάνατοι που καταγράφονται στους εμβολιασμένους, αφορούν κυρίως ασθενείς που είχαν εμβολιαστεί πριν από 6 μήνες. Αποκάλυψε δε ότι ήδη έχει ξεκινήσει μια συζήτηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε η τρίτη δόση του εμβολίου να είναι υποχρεωτική μετά την παρέλευση εξαμήνου ώστε το πιστοποιητικό εμβολιασμού να είναι σε ισχύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.