Νέα μέτρα για ανεμβολίαστους: Στη δημοσιότητα το ΦΕΚ. Τι ισχύει αναλυτικά


Στη δημοσιότητα έδωσε η κυβέρνηση το ΦΕΚ που περιλαμβάνει τα νέα μέτρα για ανεμβολίαστους, τα οποία είχε ανακοινώσει την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω διαγγέλματος και εξειδίκευσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης την Παρασκευή.
Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ ΕΔΩ


Νέα μέτρα για ανεμβολίαστους: Αναλυτικά τι ισχύει

Τα μέτρα θα έχουν ισχύ από την προσεχή Δευτέρα 22 Νοεμβρίου, στις 6:00. Επίσης στους χώρους εργασίας θα ακολουθηθεί κυλιόμενο ωράριοπου θα ξεκινά από τις 07:00 έως τις 09:30. Στόχος είναι ανά μισή ώρα και εντός 2,5 ωρών να προσέρχονται και να αποχωρούν οι εργαζόμενοι σε σχέση με την έναρξη και λήξη αντίστοιχα του ωραρίου τους.

Αλλαγές ανακοινώθηκαν και στο ωράριο στο λιανεμπόριο. Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα ΜΜΜ και σε συνδυασμό με το κυλιόμενο ωράριο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αλλάζει το ωράριο λειτουργίας στο λιανεμπόριο με τα καταστήματα να είναι ανοιχτά από τις 10:00 έως τις 21:00.

«Τα στοιχεία και οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Πάνω από 85% στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι και το ΕΣΥ βρίσκεται σε αυξημένη πίεση», δήλωσε αρχικά ο υπουργός Υγείας. Το ΕΣΥ αντέχει, πιέζεται αλλά παρέχει όλες τις υπηρεσίες στους πολίτες, πρόσθεσε και στη συνέχεια αναφέρθηκε λεπτομερώς στην πρόσβαση των πολιτών στους χώρους. Όπως διευκρίνισε υπάρχουν τρία στάδια:
  • Χώροι ανοιχτοί για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, όπως τα φαρμακεία και τα σούπερ μάρκετ, όπου επιτρέπεται η πρόσβαση σε όλους μόνο με τη χρήση μάσκας
  • Χώροι μόνο για εμβολιασμένους ή και για ανεμβολίαστους αλλά με εργαστηριακό έλεγχο: Λιανεμπόριο, χώροι εργασίας, ανοιχτοί χώροι εστίασης, εκκλησίες κ.α.
  • Χώροι διασκέδασης (κλειστοί χώροι): Η πρόσβαση θα είναι μόνο για εμβολιασμένους - Πρόσβαση μόνο με πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού

Για τους ανηλίκους, η είσοδος στους κλειστούς χώρους γίνεται με self test
Για την τρίτη δόση, από 13/12 οι άνω των 60 θα ανανεώνουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού μόνο με την τρίτη δόση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.