Τα νέα μέτρα. Τι εισηγήθηκαν οι ειδικοί


Σειρά νέων μέτρων με στόχο των περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού στον απόηχο του «μαύρου» ρεκόρ κρουσμάτων εισηγείται στην κυβέρνηση η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα αφορούν ανεμβολίαστους πολίτες και εργαζόμενους και επικεντρώνονται τόσο στο φάσμα της διασκέδασης και της εστίασης όσο και σε αυτό της εργασίας.

Σημειώνεται πως σήμερα σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται περί τα 6.000 νέα κρούσματα.

Τι εισηγούνται οι ειδικοί

Όλοι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι δύο rapid test την εβδομάδα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ανεξαρτήτου της φύσης της εργασίας του.
Υποχρεωτικά rapid test για πρόσβαση σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες και εμπορικά καταστήματα ακόμα και ανοιχτούς χώρους εστίασης.

Η κυβέρνηση επιμένει ότι τα μέτρα που θα ληφθούν δεν θα είναι τιμωρητικά για τους εμβολιασμένους. Ανάμεσα στα μέτρα που θα ανακοινωθούν θα είναι να γίνονται περισσότερα τεστ, rapid ή μοριακά, από τους πολίτες που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, αλλά συγχρωτίζονται με εμβολιασμένους, δύο ή και τρία την εβδομάδα και με το κόστος να επιβαρύνει τους ίδιους.

Το δεύτερο μέτρο θα αφορά τους ελέγχους στα μαγαζιά, όπου συγκεντρώνονται πολλοί άνθρωποι αλλά δεν γίνονται ως σήμερα επαρκείς έλεγχοι πιστοποιητικών εμβολιασμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Υγείας θα ανακοινώσει ότι ξεκινάει πρόγραμμα δραστικών ελέγχων στα μαγαζιά με αυστηρότατες ποινές για όσους καταστηματάρχες δεν εφαρμόζουν τον κανονισμό και δεν ελέγχουν πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.