Νέα μέτρα για κορονοϊό ανακοινώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο

Στην εισαγωγική του ομιλία, στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα τοποθετηθεί για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού,

μετά και την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης και θα προβεί σε ανακοινώσεις μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας ενόψει και των γιορτών.

Το υπουργικό, το οποίο θα γίνει με τηλεδιάσκεψη και στην ατζέντα του οποίου υπήρχε η συζήτηση διάφορων νομοσχεδίων, είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 11.

Τι μέτρα θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης, επεκτείνονται τα τεστ


Αναμένεται να επεκταθεί το μέτρο των τεστ γενικά στον πληθυσμό. Για τους ανεμβολίαστους θα αυξηθεί ο αριθμός των υποχρεωτικών τεστ και για τους εμβολιασμένους θα δίνονται δωρεάν rapid test στα φαρμακεία και θα γίνονται και τεστ από τον ΕΟΔΥ.

Δεν αποκλείεται να γίνει υποχρεωτική ξανά και στους ανοιχτούς χώρους η μάσκα (και όχι μόνο όταν υπάρχει συνωστισμός) ή ακόμη και να αποκλειστούν και από τους ανοιχτούς χώρους της εστίασης οι ανεμβολίαστοι πολίτες αλλά και επέκταση της τηλεργασίας ώστε να υπάρξει και λιγότερη κινητικότητα στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Σημειώνεται ότι πολλοί επιστήμονες έχουν ζητήσει σκληρά μέτρα, με τον Νίκο Καπραβέλο να ζητά lockdown παντού για όλους τους ανεμβολίαστους πολίτες και να κλείσουν τα σχολεία πιο νωρίς για τις γιορτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.