Έκτακτη σύγκληση του EMA για τη χρήση του εμβολίου της Pfizer σε παιδιά 5-11 ετών


Τη χρήση του εμβολίου των BioNTech/Pfizer κατά της Covid-19 (oνομασία Comirnaty) σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 11 ετών θα εξετάσει σε έκτακτη συνεδρίασή της την Πέμπτη η Επιτροπή Φαρµάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.
Η επιτροπή του Οργανισμού θα επανεξετάσει τα δεδομένα για το εμβόλιο, συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων μιας συνεχιζόμενης κλινικής μελέτης που περιλαμβάνει παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών, προκειμένου να αποφασίσει εάν θα προτείνει την επέκταση της χρήσης του. Στη συνέχεια, η γνώμη της CHMP θα διαβιβαστεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θα εκδώσει τελική απόφαση.

Ο EMA θα ανακοινώσει το αποτέλεσμα της αξιολόγησής του, το οποίο αναμένεται σε μερικούς μήνες, εκτός εάν χρειαστούν συμπληρωματικές πληροφορίες.

Το Comirnaty εγκρίθηκε για πρώτη φορά στην ΕΕ τον Δεκέμβριο του 2020.

Εξάλλου ο Pfizer Inc ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως το εμβόλιό της κατά της Covid-19 προσέφερε ισχυρή μακροπρόθεσμη προστασία κατά του ιού σε μια μελέτη τελευταίου σταδίου που πραγματοποιήθηκε μεταξύ εφήβων ηλικίας από 12 έως 15 ετών.

Ο EMA ανκοίνωσε επίσης ότι αξιολογεί την αναμνηστική δόση του εμβολίου της Janssen. Θα πρέπει να χορηγείται τουλάχιστον δύο μήνες μετά την πρώτη δόση σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω.


Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.