Αυστρία: Η πρώτη χώρα που επιστρέφει σε καθεστώς γενικού lockdown


Η Αυστρία γίνεται η πρώτη χώρα που επιστρέφει σε καθεστώς lockdown.

Η Αυστρία γίνεται η πρώτη χώρα της Ε.Ε που επιστρέφει σε καθεστώς πλήρους lockdown καθώς ο Κεγκελάριος ανακοίνωσε την επιβολή lockdown για όλο τον πληθυσμό της χώρας, περιλαμβανομένων όσων έχουν κάνει εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Ο καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου που έγινε πριν από λίγο έκανε τις σχετικές ανακοινώσεις. Όπως αποκάλυψε μετά το πρώτο 10ήμερο το lockdown θα επανεξεταστεί και αν κριθεί αναγκαίο θα πάρει παράταση.

Επίσης, οι εμβολιασμοί θα γίνουν υποχρεωτικοί από τον επόμενο Φεβρουάριο.

Στόχος είναι να μπει “φρένο” στην δραματική αύξηση των κρουσμάτων, ενώ η χώρα αντιμετωπίζει ένα σκληρό τέταρτο κύμα. Περίπου τα 2/3 των κατοίκων της Αυστρίας είναι πλήρως εμβολιασμένοι, που είναι από τα χαμηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη.

«Πρέπει να αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιασμού. Είναι αδιάντροπα χαμηλά» είχε δηλώσει πριν από λίγες ημέρες ο Αυστριακός καγκελάριος.

Η Αυστρία γίνεται η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που επιβάλει τόσο σκληρά μέτρα μετά το καλοκαίρι.

“Παρά τους πολλούς μήνες προσπάθειας, δεν πείσαμε αρκετό ποσοστό των κατοίκων να κάνουν το εμβόλιο” τόνισε ο Σάλενμπεργκ, ο οποίος κατηγόρησε όσους αρνούνται να εμβολιαστούν ότι “κάνουν επίθεση στο δημόσιο σύστημα υγείας”.

Οι Αυστριακοί δεν θα μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι τους παρά μόνο για τα απαραίτητα ψώνια και την άσκηση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.