ΕΜΑ: Υπό εξέταση η χορήγηση του Moderna σε παιδιά 6-11 ετών


Την πιθανότητα χορήγησης του εμβολίου της Moderna, Spikevax, κατά της COVID-19, σε παιδιά ηλικίας 6 έως 11 ετών, ξεκίνησε να εξετάζει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ).
Σύμφωνα με τον ΕΜΑ, το εν λόγω εμβόλιο προς το παρον είναι εγκεκριμένο για χρήση σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω. Είναι της τεχνολογίας mRNA και ουσιαστικά οδηγεί τον οργανισμό να παράγει μια πρωτεΐνη, γνωστή ως πρωτεΐνης ακίδας, η οποία υπάρχει στον SARS-CoV-2, τον ιό που προκαλεί την COVID-19, προετοιμάζοντας τον οργανισμό να αμυνθεί ενάντια στην λοίμωξη.

Η Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) του ΕΜΑ θα εξετάσει τα δεδομένα για το εμβόλιο, συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων από μια συνεχιζόμενη κλινική μελέτη που περιλαμβάνει παιδιά ηλικίας 6 έως 11 ετών, προκειμένου να αποφασίσει εάν θα προτείνει την χρήση του. Το χρονοδιάγραμμα οποιασδήποτε αξιολόγησης εξαρτάται πάντα από τα δεδομένα που υποβάλλονται. Το τρέχον χρονοδιάγραμμα αξιολόγησης προβλέπει γνωμοδότηση σε περίπου 2 μήνες, εκτός εάν απαιτούνται συμπληρωματικές πληροφορίες.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα κοινοποιήσει το αποτέλεσμα της αξιολόγησής του και στη συνέχεια, η γνώμη της CHMP θα διαβιβαστεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θα εκδώσει τελική απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.