Επιβεβαιώνει ο Οικονόμου το ενδεχόμενο να ισχύσουν νωρίτερα τα μέτρα. Κοντά στα 20.000 κρούσματα σήμερα


Σε «κόκκινο» συναγερμό βρίσκεται η κυβέρνηση, καθώς τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται με εκθετικό ρυθμό, σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Σήμερα, αναμένεται να ξεπεραστεί το ψυχολογικό όριο των 10.000 κρουσμάτων, με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη να κάνει λόγο για πάνω από 15.000 διαγνώσεις, αν και ορισμένες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για κοντά στα 20.000 κρούσματα, αριθμός που συνιστά απόλυτο ρεκόρ στη χώρα μας από την έναρξη της πανδημίας.

Υπό αυτό το πρίσμα, αύριο, Τετάρτη θα συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών με αντικείμενο την επίσπευση τις ισχύος των νέων μέτρων που αρχικά επρόκειτο να ισχύσουν από τις 3 Ιανουαρίου.

Επιβεβαιώνει ο Οικονόμου το ενδεχόμενο να ισχύσουν νωρίτερα τα μέτρα

Μάλιστα, και ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, άφησε ανοιχτό το να ισχύσουν τα μέτρα νωρίτερα. «Έχουμε συγκεκριμένο πλαίσιο μέτρων που έχει ανακοινωθεί, σταθμίζουμε διαρκώς τα δεδομένα, περιμένουμε αύριο τις εισηγήσεις της επιτροπής για τη χρονική μετάθεση των μέτρων νωρίτερα», επεσήμανε.

Ο ίδιος ανέφερε πως προς το παρόν δεν υπάρχει σκέψη να αλλάξει το πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων ενώ είπε πως δεν υπάρχει σκέψη να ανοίξουν αργότερα οι σχολικές μονάδες.

«Μαύρο» ρεκόρ ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, και λέγοντας πως μέχρι το πρωί της Τρίτης είχαν καταγραφεί, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, 15.000 κρούσματα.

Ειδικότερα, ο κ. Πλεύρης τόνισε πως από το πρωί της Τρίτης έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 550.000 τεστ, στα οποία εντοπίστηκαν 15.000 κρούσματα, με τον αριθμό αυτό να αναμένεται να αυξηθεί όσο περνούν οι ώρες.

Αυτή τη στιγμή η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων συνεδριάζει εκτάκτως, η οποία εξετάζει άλλου είδους πρωτόκολλα, όπως για το πόσο θα μένει καραντίνα ένας εμβολιασμένος και ένας ανεμβολίαστος.

Επιπλέον, η Επιτροπή θα συνεδριάσει και αύριο στις 12, όπου θα εξετάσει εάν τα μέτρα θα πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα, αντί της 3ης Ιανουαρίου.

Ο κ. Πλεύρης επισήμανε πως στην Αττική υπάρχει αύξηση 200-300% στα κρούσματα, νούμερα που δεν έδινε η μετάλλαξη Δέλτα.

Έσπευσε ωστόσο να ξεκαθαρίσει πως το Σύστημα Υγείας προς το παρόν δεν έχει δεχθεί περισσότερη πίεση, εξαιτίας της επικράτησης της παραλλαγής Όμικρον στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι η μετάλλαξη Όμικρον αγγίζει ήδη το 70% των ημερήσιων κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες στην Αττική. Τη Δευτέρα καταγράφηκαν 9.284 κρούσματα.

Ο Γιάννης Οικονόμου επιβεβαίωσε ότι αύριο στην έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής θα εξεταστεί εάν αυτά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν θα ισχύουν νωρίτερα. Ιδιαίτερα, τόνισε πως αυτό αφορά μόνο τη χρονική μετατόπιση των μέτρων κι όχι τη λήψη επιπρόσθετων.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε πως το ΕΣΥ βρίσκεται υπό πίεση, ενώ στόχος είναι να διαφυλαχτούν οι πολίτες που είναι άνω των 60 ετών και ανεμβολίαστοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.