Νέα μέτρα στο τραπέζι υπό το φόβο της Όμικρον: 3 αλλαγές σχεδιάζει η κυβέρνηση


Αλλάζει άρδην τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης η Μετάλλαξη Όμικρον, το πρώτο κρούσμα της οποίας εντοπίσθηκε ήδη στη χώρα μας την Πέμπτη. Παρότι τα κυβερνητικά στελέχη σχεδίαζαν να μην προχωρήσουν άμεσα σε νέα μέτρα, τελικώς υπό τον φόβο της διασποράς, σύμφωνα με πληροφορίες, πλέον υπάρχουν στο συρτάρι 3 νέα μέτρα που θα ενεργοποιηθούν άμεσα εάν το επιδημιολογικό φορτίο παρουσιάσει έντονα αυξητική τάση τις επόμενες ημέρες.

Άλλωστε στις περιφερειακές ενότητες όπου η εμβολιαστική κάλυψη είναι περιορισμένη, καταγράφονται αυξημένα νέα κρούσματα.
Από την άλλη η κυβέρνηση σε συνεννόηση και με τους ειδικούς που συμβουλεύεται σκοπεύει να προσαρμόσει τα προστατευτικά μέτρα σε αυτά που λαμβάνονται και στην υπόλοιπη Ευρώπη αλλά σε μία πιο ήπια μορφή αφού το lockdown έχει αποκλεισθεί.

Εξάλλου ξεκάθαρα το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) έχει διαμηνύσει σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες ότι η μετάλλαξη Όμικρον θα επικρατήσει το επόμενο διάστημα, προκαλώντας περισσότερο από το ήμισυ των κρουσμάτων της Covid-19.

Τα 3 μέτρα στο τραπέζι

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές που επικαλείται το ethnos.gr, ήδη σε συσκέψεις των αρμόδιων κυβερνητικών στελεχών που έχουν πραγματοποιηθεί, έχει εξετασθεί το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων τις επόμενες δύο εβδομάδες, εάν η μετάλλαξη Όμικρον αρχίσει να επεκτείνεται επιθετικά. Κάτι που έχουν πράξει ήδη οι μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία, η Αγγλία, η Αυστρία κ.α.

Ειδικότερα όπως τονίζουν καλά γνωρίζοντες τρία είναι τα μέτρα που συζητούνται αυτή τη στιγμή χωρίς να σημαίνει ότι δεν μπορούν να αυστηροποιηθούν περαιτέρω:

Άμεση επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Αυτό που συζητείται σήμερα είναι ο εμβολιασμός να γίνει υποχρεωτικός και σε όσους είναι άνω των 50 ετών, ενώ το επόμενο βήμα, αρκετά αργότερα όμως, θα είναι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε όλο τον ενήλικο πληθυσμό. Μπορεί επισήμως κάποια κυβερνητικά στελέχη να αρνούνται πως είναι στο τραπέζι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, όμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί ότι είναι μία πιθανότητα.

Αύξηση της τηλεργασίας που σήμερα έχει ατονήσει σε πολλούς χώρους εργασίας. Εδώ και μέρες η κυβέρνηση συζητά να αυξηθεί το ποσοστό της υποχρεωτικής τηλεργασίας, αλλά λόγω του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους άνω των 60 ετών, το μέτρο μετατέθηκε για αργότερα.

Το θέμα της χρήσης μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους εξακολουθεί να είναι στο τραπέζι, έστω κι αν οι ειδικοί επιστήμονες συχνά πυκνά συνιστούν να χρησιμοποιείται η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός. Άλλωστε και σήμερα η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός είναι υποχρεωτική παρότι δεν επιβάλλονται πλέον πρόστιμα. Γι αυτό αναμένεται να υπερτονισθεί το ζήτημα το επόμενο διάστημα σε πρώτη φάση από τους επιστήμονες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.