Πάτρα: Τι λέει ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου για την τραγωδία με τους 8 νεκρούς ηλικιωμένους


Μια ιστορία φρίκης αποκαλύφθηκε πριν από λίγες ώρες στην Πάτρα. Οχτώ ηλικιωμένοι τρόφιμοι σε γηροκομείο έχασαν τη ζωή τους από κορoνοϊό και όπως αποδείχθηκε οι 7 από αυτούς ήταν ανεμβολίαστοι.

Συγγενείς τους καταγγέλουν μιλώντας στο MEGA την διεύθυνση του οίκου ευγηρίας για ελλιπή ενημέρωση ενώ όπως λένε ανάμεσα στους εργαζόμενους υπήρχαν και ανεμβολίαστοι αρνητές κάτι το οποίο είναι παράνομο μετά από νομοθετική παρέμβαση του Αυγούστου.


Ο γιος ηλικιωμένης που κατέληξε πριν από λίγες ημέρες ξεσπά μιλώντας στο MEGA και καταγγέλει, ότι υπήρχαν και αρνητές ανάμεσα στους εργαζόμενους.

«Το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού είναι εμβολιασμένοι. Όλοι όμως δεν ήταν. Ήταν κάποιοι αρνητές. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ευθύνονται αυτοί», ανέφερε ο γιος μίας ηλικιωμένης.

Τις τελευταίες ημέρες όπως λέει στο MEGA η ενημέρωση από το γηροκομείο στους συγγενείς ήταν ελλιπής.

«Δεν είχαμε νέα της. Δεν ήταν εμβολιασμένη όχι δυστυχώς, δεν σήκωναν το τηλέφωνο», καταγγέλουν.

Ερωτήματα για την τραγωδία

Ο θάνατος 8 ηλικιωμένων από κορονοϊό στη μονάδα φροντίδας, έχει προκαλέσει αναπάντητα ερωτήματα. Πώς ανάμεσα στα θύματα υπήρχαν 7 ανεμβολίαστοι, αφού σύμφωνα με τον νόμο από τις 16 Αυγούστου είναι υποχρεωτικό εργαζόμενοι και φιλοξενούμενοι να είναι εμβολιασμένοι;

«Οι ανεμβολίαστοι ηλικιωμένοι ήταν στη μονάδα πριν γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους φιλοξενούμενους και δεν μπορούσαν να τους απομακρύνουν», αναφέρουν πηγές του υπουργείου πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Είχε γίνει έλεγχος στη μονάδα για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ανεμβολίαστοι και αν ναι, πότε ήταν η τελευταία φορά;


Όπως δήλωσε ο Αντπεριφερειάρχης Αχαΐας, είχε ζητήσει από την Ανεξάρτητη Αρχή να διενεργήσει έλεγχο στο γηροκομείο κάτι που είχε γίνει τουλάχιστον 4 φορές.

Άλλο ερώτημα που προκύπτει είναι πώς ο ιός μπήκε στο γηροκομείο; Τα ενδεχόμενα είναι δύο, είτε τον μετέφερε συγγενής, είτε εργαζόμενος, με πιθανότερο το δεύτερο ενδεχόμενο, γιατί οι συγγενείς στο επισκεπτήριο σύμφωνα με το νόμο πρέπει να είναι εμβολιασμένοι και να έχουν κάνει υποχρεωτικά rapid test.

Από τις 19 Νοεμβρίου υπήρχαν τα πρώτα κρούσματα. Οι μισοί ηλικιωμένοι, περίπου 70 είναι ανεμβολίαστοι, ενώ πληθαίνουν τα ερωτήματα σχετικά με τους ανεμβολίαστους τρόφιμους αλλά και εργαζόμενους.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο δημοσιογράφος του Mega, έπειτα από επικοινωνία που είχε με τον ιδιοκτήτη του ιδρύματος, όσον αφορά στους ανεμβολίαστους τρόφιμους του γηροκομείου, η διεύθυνση υποστηρίζει ότι αυτό είχε γίνει είτε έπειτα από αποφάσεις γιατρών, λόγω προβλημάτων που ίσως είχαν οι ηλικιωμένοι, είτε επειδή οι συγγενείς τους δεν συμφωνούσαν.

Για τους εργαζόμενους, από τους οποίους περίπου το 1/3 ήταν ανεμβολίαστοι, ο ιδιοκτήτης υποστηρίζει ότι είναι σε αναστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.