Πιστοποιητικά εμβολιασμού δύο ταχυτήτων για τον κορονοϊό. Για ποιους λήγουν στους 9 και για ποιους στους 7 μήνες


Η τρίτη δόση του εμβολίου άλλαξε ολοκληρωτικά το τοπίο και τα δεδομένα. Μετά την επίσπευση της διαδικασίας δημιουργούνται και στη χώρα μας πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά του κορονοϊού δύο ταχυτήτων την ώρα που η πανδημία παραμένει στα ύψη.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Star τα πιστοποιητικά εμβολιασμού θα χωριστούν σε δυο κατηγορίες, με διαφορετική ημερομηνία λήξης μετά τη δεύτερη δόση.

Όπως έγινε γνωστό από τις 13 Δεκεμβρίου:

  • Για τους άνω των 60 ετών θα λήγουν στους επτά μήνες
  • Για όλους τους υπόλοιπους θα λήγουν στους εννέα μήνες μετά τη δεύτερη δόση.


Να σημειωθεί, πάντως, ότι μετά την τρίτη δόση τα πιστοποιητικά θα ισχύουν 9 μήνες για όλους.

Αυτό πολύ απλά σημαίνει όταν λήξει το πιστοποιητικό εμβολιασμού κάποιος από την κατηγορία του εμβολιασμένου περνάει στην κατηγορία του ανεμβολίαστου, με τα rapid test και τους περιορισμούς που ισχύουν.

Ο κορονοϊός επελαύνει

Τα ραντεβού για εμβολιασμούς τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και αποτελούν το μεγάλο όπλο για την αναχαίτιση της πανδημίας που παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Οι αριθμοί άλλωστε αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα. Το τελευταίο 24ωρο ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 7.009 κρούσματα, 99 νεκρούς και 697 διασωληνωμένους.

Η Αττική βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας με πάνω από 2000 κρούσματα, ενώ η Θεσσαλονίκη ξεπέρασε και πάλι τις 1000 μολύνσεις.

Η πρόταση Πλεύρη

Την ίδια ώρα ο Θάνος Πλεύρης συμμετέχοντας στο Συμβούλιο των Eυρωπαίων Yπουργών Yγείας πρότεινε τα πιστοποιητικά να ισχύουν λιγότερο από 9 μήνες και να συνδεθούν με τη διάρκεια της ανοσίας των εμβολίων.


«Από την πλευρά της Ελλάδας θα θέσουμε υπόψη τα νέα μέτρα, τα οποία έχουμε λάβει και έχουν να κάνουν με περιορισμούς ειδικά για τις κατηγορίες των πολιτών μας άνω των 60 που δεν έχουν εμβολιαστεί, καθώς επίσης και για την ανάγκη να αυξηθεί η τρίτη δόση, η ενισχυτική δόση σε όλους τους πολίτες» ήταν τα λόγια του.

«Eίναι το πρώτο μου Συμβούλιο Υπουργών Υγείας και είναι πάρα πολύ σημαντικά τα θέματα που θα συζητηθούν και για τον κανονισμό και για την Συνθήκη της πανδημίας, αλλά κυρίως για τη μεγάλη πρόκληση για την πανδημία Covid-19 που αντιμετωπίζουμε. Από την πλευρά της Ελλάδας θα θέσουμε υπόψη τα νέα μέτρα τα οποία έχουμε λάβει και έχουν να κάνουν με περιορισμούς ειδικά για τις κατηγορίες των πολιτών μας άνω των 60 που δεν έχουν εμβολιαστεί, καθώς επίσης και για την ανάγκη να αυξηθεί η τρίτη δόση, η ενισχυτική δόση σε όλους τους πολίτες.

Πιστεύουμε ότι, σιγά σιγά, θα πρέπει να συζητήσουμε την ισχύ γενικότερα των πιστοποιητικών σε ένα χρόνο που να διαφυλάσσει την ανοσία των πολιτών», ανέφερε μεταξύ των άλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.