Κολλάνε κορονοϊό τα κατοικίδια; Τι πρέπει να κάνετε


Μπορεί το κατοικίδιό σας να κολλήσει κορονοϊό; Ναι, τα κατοικίδια και άλλα ζώα μπορούν να κολλήσουν τον ιό, αλλά οι αξιωματούχοι στο χώρο της υγείας λένε ότι ο κίνδυνος να τον μεταδώσουν στους ανθρώπους είναι χαμηλός.
Προσοχή: Αν έχετε κορονοϊό μην έρθετε σε επαφή με τα κατοικίδιά σας

Σκύλοι, γάτες, κουνάβια, κουνέλια, βίδρες, ύαινες και ελάφια είναι μεταξύ των ζώων που έχουν βρεθεί θετικά, στις περισσότερες περιπτώσεις μετά από επαφή με ανθρώπους θετικούς στον ιό, σύμφωνα με το Associated Press.

Ενώ δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ιδιαίτερα για το ενδεχόμενο να κολλήσετε κορονοϊό από τα κατοικίδιά σας, εκείνα θα πρέπει να ανησυχούν για το ενδεχόμενο να το κολλήσουν από εσάς. Τα επιβεβαιωμένα ή ύποπτα κρούσματα, θα πρέπει να αποφεύγουν την επαφή με κατοικίδια, οικόσιτα και άγρια ζώα, καθώς και με άλλους ανθρώπους, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

«Αν δεν θα πηγαίνατε κοντά σε άλλο άτομο επειδή είστε άρρωστος ή μπορεί να εκτεθείτε, μην πηγαίνετε κοντά σε άλλο ζώο», λέει ο Dr. Scott Weese στο Κολέγιο Κτηνιατρικής του Οντάριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γκάγκα για μελέτη Τσιόδρα: «Δεν μπορώ να σχολιάσω ένα άρθρο που έχει αδυναμίες»


Ο κορονοϊός πιθανότατα μεταπήδησε από τα ζώα στους ανθρώπους αρχικά, πυροδοτώντας μια πανδημία επειδή ο ιός μεταδίδεται τόσο εύκολα μεταξύ των ανθρώπων. Αλλά δεν μεταδίδεται εύκολα από τα ζώα στους ανθρώπους. Τα μινκ είναι τα μόνα γνωστά ζώα που έχουν κολλήσει τον ιό από ανθρώπους και τον έχουν μεταδώσει πίσω, σύμφωνα με τον Weese.

Σε τρεις χώρες της βόρειας Ευρώπης καταγράφηκαν περιπτώσεις εξάπλωσης του ιού από ανθρώπους σε βιζόν σε φάρμες βιζόν. Ο ιός κυκλοφόρησε μεταξύ των ζώων πριν μεταδοθεί πίσω στους εργάτες της φάρμας.

Το πόσο εύκολα τα ζώα μπορούν να κολλήσουν και να μεταδώσουν τον ιό μπορεί να αλλάξει με διαφορετικές παραλλαγές και ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψουμε την εξάπλωση του ιού μεταξύ των ζώων είναι να τον ελέγξουμε μεταξύ των ανθρώπων, λέει ο Weese.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.