Καταγγελία: Κατέρρεα από κορονοϊό και έλεγαν ότι προσπαθώ να αποφύγω τη δουλειά


Μία σοβαρή καταγγελία έγινε στον αέρα του Open ενόψει της πρώτης δίκης που θα κρίνει αν η νόσηση από κορονοϊό είναι εργατικό ατύχημα. Ο καταγγέλλων σε τηλεφωνική επικοινωνία με την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» τόνισε πως ενώ ο ίδιος κατέρρεε από τον κορονοϊό του έλεγαν ότι «κοιτάει να αποφύγει τη δουλειά».
«Πέρσι κλήθηκα από τη ναυτιλιακή εταιρεία που εργαζόμουν να πάω σε πλοίο για την επίβλεψη επισκευής. Λίγες μέρες μετά την επιβίβαση στο πλοίο, είχα συμπτώματα, πολύ δυσχέρεια στην αναπνοή μου, και τώρα έχω μία δυσφορία ένα χρόνο μετά γιατί μου έχει αφήσει μόνιμα προβλήματα στους πνεύμονες και τα οποία δεν με αφήνουν να εργαστώ μέχρι τώρα. Ενημέρωσα τον πλοίαρχο και την εταιρεία ότι μου είναι αδύνατο να πάρω αναπνοή. Αντιμετώπισα ένα παράλογο συμβάν, η εταιρεία φοβήθηκε μη τυχόν και το πλοίο μπει σε καραντίνα και χάσει τα ναύλα του και η εταιρεία με αντιμετώπισε απάνθρωπα».

«Δυστυχώς δεν είχα την κατάλληλη περίθαλψη. Η εταιρεία φοβήθηκε μη χάσει χρήμα. Το πλοίο συνέχισε το ταξίδι παρά τις εκκλήσεις και του καπετάνιου», ανέφερε.

«Ο μοναδικός άνθρωπος που με βοήθησε ήταν η σύζυγός μου, τριών μηνών έγκυος η οποία σε συνεννόηση με τον γιατρό μου με βοήθησαν», ανέφερε ο καταγγέλλων.

«Το πλοίο δεν είχε τα απαιτούμενα φάρμακα για να αντιμετωπίσει αυτήν την κατάσταση ή κάποιο άλλο ζήτημα. Αποβιβάστηκα 14 μέρες μετά από τη στιγμή που ενημέρωσα ότι είχα κολλήσει κορονοϊό. Τελικά, με κατέβασαν στο Τζιμπουντί, μου έβγαλαν εισιτήρια να πάω Τουρκία μέσω Κατάρ. Στην Τουρκία με παράτησαν και προσπαθούσα να καλυφθούν μέσω του δικηγόρου της εταιρείας», συμπλήρωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα τρόφιμα που μας ζεσταίνουν όταν κάνει τσουχτερό κρύο


Καρούζος: Στις 18 Ιανουαρίου η δίκη

Στην ίδια εκπομπή, ο Εργατολόγος, Γιάννης Καρούζος, είπε πως στις 18 Ιανουαρίου διεξάγεται η πρώτη δίκη κατά την οποία θα κριθεί, αν η επιδείνωση της υγείας εργαζόμενου λόγω covid-19 συνιστά εργατικό ατύχημα, η παράλειψη του εργοδότη να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα». Σημείωσε πως είναι ευθύνη εργοδότη αν δεν λάβει μέτρα και κολλήσουν οι εργαζόμενοι.

Ο κ. Καρούζος τόνισε πως «νοσούν με covid και τους δίνουν άδεια αναψυχής». «Όταν νόσησε ο καταγγέλλων κόλλησε και το υπόλοιπο πλήρωμα», συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.