Γιατροί Κέντρων Υγείας: Να βρουν τον τρόπο να μας πληρώσουν, όπως πληρώνουν τους Βουλευτές κάθε μήνα στην ώρα τους


Την πληρωμή των τακτικών υπερωριών 6 μηνών ζητούν οι γιατροί των Κέντρων Υγείας της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας διαφορετικά σταματούν τακτικές λειτουργίες των Κέντρων Υγείας, συμπεριλαμβανομένων των εμβολιαστικών ιατρείων για τον κορονοϊό και της διενέργειας προληπτικών τεστ, ενώ σε ακραία περίπτωση θα κλείσουν τα Κέντρα Υγείας.
Την έναρξη των κινητοποιήσεων από τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου με έναρξη επίσχεσης εργασίας και απόσυρση των γιατρών από όλες τις τακτικές λειτουργίες των Κέντρων Υγείας της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, συμπεριλαμβανομένων των εμβολιαστικών ιατρείων και της διενέργειας προληπτικών τεστ ανακοίνωσε και επίσημα η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) με ανακοίνωση της επιβεβαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ του ethnos.gr.

Οι γιατροί έχουν απασφαλίσει. Από το πρωί της Πέμπτης η ΕΙΝΑΠ έστειλε ηλεκτρονικά σε όλα τα μέλη της τις φόρμες για την επίσχεση εργασίας οι οποίες θα πρέπει να συμπληρωθούν και να αποσταλούν εφόσον δε βρεθεί λύση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας σε συνάντηση που αναμένεται για γίνει το μεσημέρι της Παρασκευής 10 Δεκεμβρίου. Στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια υπάγονται τα Κέντρα Υγείας στα Μεσόγεια, στη Νότια και βορειοανατολική Αττική και σχεδόν στο μισό λεκανοπέδιο.

Πάνος Παπανικολάου: «Μας κοροϊδεύουν»

Υπενθυμίζεται πως οι γιατροί ζητούν να πληρωθούν τις τακτικές υπερωρίες τους που σε κάποια Κέντρα Υγείας είναι από τον Ιούνιο και σε άλλα από τον Ιούλιο του 2021. "Αυτά τα πράγματα είναι πρωτοφανή. Μέχρι το 2020 πληρώνονταν κανονικά μέχρι το τέλος του χρόνου όλες οι τακτικές υπερωρίες οι οποίες σημειωτέων προβλέπονται από τον προϋπολογισμό. Δεν ξέρουμε τι κάνουν αλλά εφέτος. Έχουμε κάνει δύο συναντήσεις με την διοίκησης της 1ης Υ.Πε. Και τις δύο φορές μας καθησύχασαν πως θα πληρώσουν αρχικά στις 27 Οκτωβρίου και μετά στις 27 Νοεμβρίου, αλλά δεν έγινε τίποτα. Μας κοροϊδεύουν. Με τη διοίκηση της 1η Υ.Πε. δεν έχουμε να πούμε τίποτα πλέον. Περιμένουμε να τακτοποιηθεί το θέμα μας από το αρμόδιο Υπουργείο αλλιώς από Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου ξεκινάει η επίσχεση εργασίας. Να βρουν τον τρόπο να μας πληρώσουν όπως πληρώνουν τους Βουλευτές κάθε μήνα στην ώρα τους", δήλωσε μιλώντας στο ethnos.gr το μέλος του Δ.Σ. της ΕΙΝΑΠ Πάνος Παπανικολάου.

Η ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ

"Στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Υγείας Μαρκοπούλου, συμμετείχαν αντιπρόσωποι από σχεδόν όλα τα Κέντρα Υγείας της 1ης Υ.Πε., αποφασίστηκε η έναρξη κλιμακούμενων κινητοποιήσεων:

Από Δευτέρα 13/12/21 ξεκινάει επίσχεση εργασίας – απόσυρση των γιατρών από όλες τις τακτικές λειτουργίες των Κέντρων Υγείας, συμπεριλαμβανομένων των εμβολιαστικών ιατρείων και της διενέργειας προληπτικών τεστ.

Σε περίπτωση μη πληρωμής των δεδουλευμένων θα πραγματοποιηθεί κλείσιμο των εφημεριών των Κέντρων υγείας της 1ης Υ.Πε. και θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά, το οποίο θα αποφασιστεί σε νέα συνέλευση.

Την Παρασκευή 10/12/21 η ΕΙΝΑΠ με αντιπροσώπους γιατρούς από τα Κέντρα Υγείας της 1ης Υ.Πε. θα επισκεφτεί το υπουργείο Υγείας για να κοινοποιήσει και δια ζώσης τα παραπάνω.

Είναι αδιανόητο γιατροί οι οποίοι εργάζονται εδώ και 6 μήνες στην πρώτη γραμμή των Κέντρων Υγείας της Α΄Υγειονομικής Περιφέρειας να είναι απλήρωτοι για όλες τις εφημερίες που πραγματοποιούν και να μη συγκινείται κανείς.

Επίσης, είναι αδιανόητο να αδιαφορούν γι’ αυτή την κατάσταση η πολιτική ηγεσία και οι λοιποί αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας ώστε να δοθεί λύση σε αυτό το τόσο σοβαρό θέμα, και όλα αυτά μάλιστα τη στιγμή που ως ΕΙΝΑΠ έχουμε καταθέσει αναλυτική έγγραφη αναφορά με τα προβλήματα των Κέντρων Υγείας και επίσης έχουμε παρέμβει έγκαιρα στη Διοίκηση της 1ης Υ.Πε. για το θέμα των απλήρωτων εφημεριών. Είναι ντροπή οι συνάδελφοί μας να δίνουν μάχες στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση των ασθενών με covid και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να παραμένουν απλήρωτοι. Είναι άλλωστε γνωστό ότι η δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι η πρώτη γραμμή άμυνας ενάντια στην πανδημία όσο και ενάντια στη λοιπή νοσηρότητα. Η ΕΙΝΑΠ θα στηρίξει κάθε κινητοποίηση των συναδέλφων για την διεκδίκηση των αυτονόητων", καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.