Μήπως τρως επειδή είσαι αγχωμένη; Συμβουλές για να το σταματήσεις


Πεινάς και τσιμπολογάς. Ή μάλλον καλύτερα: απλά τσιμπολογάς. Ακόμα, και αν έχεις απολαύσει το κυρίως σου πριν από μερικά λεπτά. Κάτι σε στρεσάρει, χαλάει την ψυχολογία σου και εσύ το ρίχνεις στο φαγητό, προκειμένου να μην σκέφτεσαι αυτό που σου χαλάει τη διάθεση και σε αγχώνει. Ναι, το άγχος σε τρώει και εσύ τρως λόγω άγχους. Επειδή, όμως, μία τέτοια συνήθεια εκτός από ανεξέλεγκτη χαλάει τη σιλουέτα σου, καταλαβαίνεις ότι πρέπει να την σταματήσεις. Για αυτό, σήμερα, μοιραζόμαστε μαζί σου μερικές συμβουλές για να το καταφέρεις!Μήπως τρως επειδή είσαι αγχωμένη;

Συμβουλές για να το σταματήσεις

Διαβάστε επίσης
8 τροφές που αυξάνουν την τεστοστερόνη για… ανεβασμένη λίμπιντο


Πάρε το χρόνο σου… και μερικές βαθιές ανάσες
Μπορεί να μην σου φαίνεται και τόσο πρακτική λύση, όμως, μην ξεχνάς ότι η αιτία που πεινάς είναι κυρίως ψυχολογική. Κάθε φορά, λοιπόν, που αισθάνεσαι πιεσμένη και ετοιμάζεσαι να… ξεσπάσεις στο φαγητό, φτιάξε τη στάση του σώματος σου, πάρε μερικές βαθιές ανάγκες για 20 δευτερόλεπτα, κλείσε τα μάτια, άφησε το φαγητό στο πιάτο και απόλαυσε το νερό ή το χυμό σου. Κάπως έτσι, θα ηρεμήσεις και την έντονη επιθυμία σου για τσιμπολόγημα θα καταπολεμήσεις.

Τσίχλες έχεις;
Ίσως σου φαίνεται απλό, όμως, είναι αρκετά αποτελεσματικό. Όταν τρως το φαγητό σου αποκλειστικά για λόγους άγχους, στην πραγματικότητα δεν πεινάς. Για αυτό, και μετά αισθάνεσαι φουσκωμένη. Ο εγκέφαλος σου ξεγελιέται, εσύ βρίσκεις κάτι να περάσεις την ώρα σου και να κάνεις τον ουρανίσκο σου να πιστεύει ότι μόλις… έφαγε!

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο iGynaika by Evi Visvardi

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.