«Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: Αρνητές του κορονοϊού «χρίστηκαν» αστυνομικοί και έκαναν ελέγχους! (βίντεο)

Κορονοϊός: Αρνητές «χρίστηκαν» αστυνομικοί και έκαναν ελέγχους – Αυτοαποκαλούνταν «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» 

Την ερχόμενη Τετάρτη (08.12.2021) θα γίνει η δίκη των τεσσάρων ατόμων και αρνητών του κορονοϊού που αυτοαποκαλούνταν «Θεματοφύλακες του Συντάγματος».

Την 1η Δεκεμβρίου έκαναν έφοδο σε διαγνωστικό κέντρο που διενεργεί rapid tests στη Θεσσαλονίκη, αλλά, έγιναν αντιληπτοί και συνελήφθησαν.

Οι τέσσερις συλληφθέντες που εμφανίζονταν ως υπερασπιστές του Συντάγματος και του νόμου είναι μέλη μίας οργάνωσης που φέρει στολές, σήματα, ακόμα και αυτοσχέδια περιπολικά. Κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, για αντιποίηση αρχής.

Ο δικηγόρος ενός εκ των συλληφθέντων μίλησε στο MEGA και την εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο, παρουσιάζει μία διαφορετική εικόνα από όσα συνέβησαν.

«Τους συλλάβανε γιατί κάποιος ειρωνικά στην ερώτηση "ποιοι είστε εσείς" η απάντηση ήταν "είμαστε συνταγματική αστυνομία" και επαναλαμβάνω ήταν εντελώς ειρωνικό σχόλιο, θα μπορούσε να έχει δηλώσει πως είναι ο Πάουερ Ρέιντζερ», είπε ο Γιώργος Φλόκας, δικηγόρος κατηγορούμενου.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, οι τέσσερις συλληφθέντες δεν φορούσαν ανάλογες στολές, αλλά αυτοκόλλητα μπαλώματα πάνω στα μπουφάν τους.

«Ο ένας είχε ραμμένα πάνω σε ένα μπουφάν κάποια παντς τα οποία θα μπορούσαν να είναι οτιδήποτε, είναι λίγο υπέρ της Ελλάδας και είχε ραμμένη την ελληνική σημαία και ένα παντς της Μακεδονίας, δε δήλωνε κάποια ιδιότητα επάνω στο μπουφάν του», υποστήριξε ο δικηγόρος ενός εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων.

Ωστόσο όπως φαίνεται στις εικόνες που εξασφάλισε το Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο, οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» έχουν ειδικό χώρο για να ράβουν τα σήματα και τις στολές τους, ενώ η περιβολή τους φοριέται από τα μέλη τους σε όλη την Ελλάδα.

Σοκάρει η δράση των «Θεματοφυλάκων του συντάγματος»


Μπορεί όλα αυτά να ακούγονται σαν αποκριάτικο ανέκδοτο, ωστόσο, αν ψάξει κάνεις λίγο καλύτερα στο διαδίκτυο, θα διαπιστώσει μία δομημένη οργάνωση, που έχει απλώσει τα πλοκάμια της σε όλη τη χώρα.

Μάλιστα, επικαλούμενοι το άρθρο 120 του Συντάγματος, καλούν τους πολίτες να ξεσηκωθούν, κάνοντας εφόδους σε τράπεζες, σχολεία, καταστήματα και δημόσιες υπηρεσίες.

Μέσω της ιστοσελίδας τους, αλλά και με δεκάδες αναρτήσεις στο Facebook, καλούν, μεταξύ άλλων, σε «αντίσταση κατά του κορονοϊού» υπογράφοντας μία «Ιερή δήλωση» όπως την ονομάζουν, κάτι που αναγράφεται και στις στολές τους.

Δρουν σαν τάγματα εφόδου, καλώντας σε εξέγερση, λόγω της κατάλυσης του Συντάγματος, όπως λένε, αρνούμενοι την πανδημία και τους πολιτικούς θεσμούς.

Μάλιστα, αν γίνει κάνεις μέλος του σώματος εξαιρείται από το πρόστιμο της μάσκας και του εμβολίου.

«Με αυτόν τον απλό τρόπο, γίνεσαι ξανά Έλληνας πολίτης, κατοχυρώνεις τα Συνταγματικά σου δικαιώματα (το Σύνταγμα είναι πάνω από κάθε Νόμο), είσαι υπεύθυνος πλέον του Εαυτού σου, και φυλάττεις το Σύνταγμα.

»Εξαιρείσαι από μάσκες, πρόστιμα, τεστ, εμβόλια, και οτιδήποτε είναι Αντισυνταγματικό. Έχεις δικαίωμα και είσαι υποχρεωμένος, βάση της Ιερής Δήλωσης που υπέγραψες, να καταγγείλεις οτιδήποτε παράνομο δεις να γίνεται στην Ελλάδα σου».

Μάλιστα, έχουν φτιάξει και ειδικό κατάστημα που το ονομάζουν «Υπουργείο Θεραπειών» με διάφορα προϊόντα και σκευάσματα που όπως λένε εξαιρούνται από τα μέτρα του κορονοϊού.

Από περιπολικά, μέχρι εκπαιδεύσεις με όπλα

Έχοντας φτιάξει τα οχήματά τους ως αυτοσχέδια περιπολικά, με σειρήνες και ψεύτικες πλαστικοποιημένες ταυτότητες που γράφουν πάνω «Συνταγματάρχης», κάνουν διάφορες στρατιωτικές εκπαίδευσης με όπλα, ενώ είναι έτοιμοι όπως λένε για τον πόλεμο.

Στα βίντεο που αναρτούν στο Facebook, φορούν τη στολή τους επιδεικνύοντας μάλιστα τα σήματά τους.

Εκτός από την εκπαίδευση με τα όπλα που πραγματοποίησαν τέλη Νοεμβρίου φορώντας πάντα στολές με τα σήματά τους, στις 5 Δεκεμβρίου απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα σε εκπαίδευση με όπλα ώστε να αυξηθούν τα μέλη της οργάνωσης.

Δίωξη για διασπορά fake news στους "Έλληνες αυτόχθονες ιθαγενείς"

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος δύο προσώπων που φέρονται ως διαχειριστές της ιστοσελίδας «Έλληνες αυτόχθονες ιθαγενείς», η οποία εμφανίζεται να καλεί σε μη εφαρμογή των μέτρων για τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, η ποινική δίωξη αφορά στα αδικήματα της διασποράς ψευδών ειδήσεων για τον φονικό ιό και της διέγερσης σε ανυπακοή.

Για την υπόθεση διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση μετά τη διαβίβαση σχετικής δικογραφίας από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του MEGA:


πηγή: MEGA

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.