Υπάρχει τρόπος να νικήσεις το κρύο και να πετύχεις και τον χειμώνα τους fitness στόχους σου


Η προπόνηση σε κρύο καιρό δεν αποδεικνύει απλώς πόσο σκληροί είμαστε. Βοηθά άλλωστε σε διάφορους τομείς, από την αυξημένη απόδοση μέχρι τον καλύτερο χρόνο αντίδρασης.

Τον χειμώνα, οι περισσότεροι άνθρωποι θα διάλεγαν μια ζεστή κουβέρτα αντί για μια υπαίθρια προπόνηση. Ντρέπομαι να το ομολογήσω, αλλά θα το κάνω, πως έχω υπάρξει αυτός ο άνθρωπος πολλές ημέρες. Κάποιες άλλες μέρες νιώθω πιο έτοιμη. Άλλες κρυώνω! Το ομολογώ.

Σύμφωνα με τους ειδικούς όμως υπάρχουν ορισμένες ρουτίνες εκγύμνασης τις οποίες αν τις ακολουθήσεις, ακόμα και τον χειμώνα, το σώμα σου θα αψηφήσει το κρύο και θα πιάσεις και πάλι τους fitness στόχους σου.

Η προπόνηση σε κρύο καιρό δεν αποδεικνύει απλώς πόσο σκληροί είμαστε. Βοηθά άλλωστε σε διάφορους τομείς, από την αυξημένη απόδοση μέχρι τον καλύτερο χρόνο αντίδρασης μέχρι ένα πιο έξυπνο μυαλό, αλλά μπορεί να μας φέρει ακόμα πιο κοντά στους στόχους μας. Fitness ή και όχι!

Pushups με κλίση

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια υπερυψωμένη επιφάνεια, όπως ένας παγκάκι ενός πάρκου, μια καρέκλα ή ένας μεγάλος βράχος. Τοποθέτησε το σώμα σου σε θέση σανίδας με τα χέρια σου σε απόσταση μέχρι το πλάτος των ώμων στην υπερυψωμένη επιφάνεια και τα πόδια τεντωμένα προς τα πίσω. Κάντε τα pushups σου από αυτήν την κεκλιμένη θέση για να στοχεύσεις το στήθος και τους ώμους.

Split Squat και άλμα

Κάνε lunges εναλλάσσοντας τα πόδια σου, από δεξί σε αριστερό για 60 δευτερόλεπτα. Μην ξεχνάς το βαθύ κάθισμα σε κάθε εναλλαγή.

Tuck Jump

Για να δημιουργήσεις λίγη επιπλέον θερμότητα και να ενισχύσεις τους γλουτούς σας, το άλμα αυτό είναι το ιδανικό. Κάνε μικρό άλμα κρατώντας το σώμα σου σε ευθεία ακολουθούμενο από βαθύ κάθισμα. Σε κάθε άλμα μην ξεχνάς να τεντώνεις τα χέρια σου προς τα πίσω.

Να μην ξεχνάς να κάνεις σωστή προθέρμανση, να έχεις τον κατάλληλο εξοπλισμό μαζί ώστε ούτε το χειμώνα να μη χάσεις την προπόνησή σου. Αλλά να μην κρυώνεις κιόλας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.