Φθιώτιδα: Θρήνος για τον θάνατο 14χρονου ανεμβολίαστου παιδιού (video)


Έδωσε μάχη με τον κορονοϊό, άντεξε όμως μόλις τρεις ημέρες. Το 14χρονο αγόρι από περιοχή της Ανατολικής Φθιώτιδας, άτομο με αναπηρία, νόσησε σοβαρά από τον κορονοϊό. Δεν είχε εμβολιαστεί. Ούτε και οι γονείς του, οι οποίοι επίσης νοσούν από τον ιό.

«Είχε τέσσερις ημέρες με πυρετό και την Τρίτη άρχισε να επιδεινώνεται η κατάσταση, έχω οξυγόνο στο σπίτι, νεφελοποιητές και όλα, εισπνεόμενες μάσκες, έχουμε, είχαμε χρόνια ολόκληρα αυτή την ιστορία, έπεσε το οξυγόνο» δήλωσε στο LIVE NEWS, ο πατέρας του 14χρονου.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί από τη Λαμία στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Δυστυχώς, όμως, ο οργανισμός του δεν άντεξε.

«Λόγω επιδείνωσης της αναπνευστικής του λειτουργίας, χθες διασωληνώθηκε και ετέθη σε μηχανική υποστήριξη αναπνοής, στην οποία δεν ανταποκρίθηκε λόγω της βαριάς πνευμονίας και του συνυπάρχοντος υποκείμενου νοσήματος» επεσήμανε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», Εμμανουήλ Παπασάββας.

«Είχα μιλήσει με τον γιατρό μας είπε να το κάνουμε, «δεν νομίζω» μας είχε πει να τον πειράξει αλλά ήταν τέτοιο παιδί που αναρωτιόμασταν τι να κάνουμε, φοβόμασταν να πάρουμε ρίσκο» τόνισε ο πατέρας του 14χρονου αγοριού.

Στο μεταξύ, ο θάνατος του φυσικοθεραπευτή, Παναγιώτη Τσιαπάρα από covid, σε ηλικία μόλις 49 ετών βύθισε στο πένθος την τοπική κοινωνία των Τρικάλων.

Είχε υποκείμενο νόσημα και δεν είχε εμβολιαστεί. Νόσησε πριν από περίπου έναν μήνα, νοσηλευόταν στη ΜΕΘ με την κατάσταση της υγείας του να επιδεινώνεται ραγδαία τις τελευταίες ημέρες.

Όπως αποκάλυψε η μητέρα του στο LIVE NEWS, ο γιος της είχε επηρεαστεί από ιερείς της περιοχής που τον απέτρεπαν από τον εμβολιασμό.

«Ήταν πολύ δυνατό το παιδάκι μου, και νήστευε ήταν κοντά με τα Θεία, δεν θέλησε να κάνει το εμβόλιο. Όχι ότι φοβόταν, ακούς φοβόταν από το εμβόλιο, κάποιος από αυτούς τους παπάδες, έπρεπε κάποιος να τους απαγορεύσει. Μας έκλεισε το σπίτι» δήλωσε η μητέρα του 49χρονου.

Μόλις μπήκε στο νοσοκομείο το παιδί της, τόσο η ίδια όσο και ο μικρότερος γιος της αποφάσισαν να εμβολιαστούν. «Άργησα λίγο και πήγα το έκανα, τώρα θα κάνω και το δεύτερο και λέω στο άλλο μου το παιδί «φύγε εσύ, μην ακούς καθόλου τι λέει. “Σύρε κάνε το παλικάρι μου” λέω, “βλέπεις χάνεται κόσμος” και το έκανε» τόνισε η μητέρα του 49χρονου.

Στην Φθιώτιδα όμως κι άλλος ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του χτυπημένος από τον κορονοιό. Πρόκειται για 66χρονο άνδρα , στην Στυλίδα , που μέχρι και την τελευταία στιγμή δεν πίστευε πόσο επικίνδυνος είναι ο κορονοιος.

Τελικά ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λαμίας. Μετά την εξέταση που του έκαναν οι γιατροί έκριναν πως έπρεπε να διασωληνωθεί, ωστόσο εκείνος αρνήθηκε.
Λίγο αργότερα, άφησε την τελευταία του πνοή στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Τέλος και στην Κρήτη μια γυναίκα 68 ετών, ανεμβολίαστη, νόσησε βαριά από κορονοϊό και άφησε την τελευταία της πνοή στη ΜΕΘ Χανίων.

"Η μάνα μας ήτανε υγιέστατη, χωρίς κανένα υποκείμενο νόσημα και με πολλά χρόνια καλής ζωής μπροστά της. Όμως πολλές φορές, οι λάθος άνθρωποι και οι λάθος "συμβουλές", μπορούν να οδηγήσουν σε βαθύ πόνο και σε μη αναστρέψιμες καταστάσεις" αναφέρει ο γιός της ο οποίος απευθύνει έκκληση μέσα από την ανάρτηση του, στον κόσμο να εμβολιαστεί, και όπως λέει χαρακτηριστικά να νικήσει η λογική και η ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.