Κορονοϊός: 14χρονο παιδί ΑμεΑ έχασε τη ζωή στη Λαμία. Νοσούν οι ανεμβολίαστοι γονείς του


Έχασε τη ζωή του από επιπλοκές του κορονοϊού 14χρονο παιδί στη Φθιώτιδα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το αγόρι, έφτασε στο νοσοκομείο της Λαμίας σε πολύ σοβαρή κατάσταση το πρωί της περασμένης Τρίτης. Οι γονείς του, οι οποίοι είναι και οι δύο ανεμβολίαστοι άργησαν πολύ να μεταφέρουν το παιδί στο νοσοκομείο και η κατάσταση της υγείας του ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένη.

Οι γιατροί έκριναν ότι άμεσα το παιδί έπρεπε να διακομιστεί στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» στην Αθήνα, όπως και έγινε το απόγευμα της ίδιας ημέρας αλλά ήταν πλέον πολύ αργά και οι γιατροί δεν μπόρεσαν να το κρατήσουν στη ζωή. Σύμφωνα με το LamiaReport, το 14χρονο αγόρι είναι ΑμεΑ, ενώ και οι δύο γονείς του που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο νοσούν από κορονοϊό.

Αυτό είναι το δεύτερο 14χρονο παιδί που χάνει τη ζωή του από επιπλοκές της Covid 19 στην Φθιώτιδα το τελευταίο χρονικό διάστημα. Στις αρχές Δεκεμβρίου, ένα 14χρονο κορίτσι το οποίο δεν είχε εμβολιαστεί έφυγε από τη ζωή.


Το κορίτσι νοσούσε σχεδόν για μία εβδομάδα και σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου ήταν «υπό φαρμακευτική αγωγή κατ’ οίκον». Ωστόσο, το κορίτσι παρουσίασε καρδιοαναπνευστική ανακοπή και παρά την παρατεταμένη προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης και τελικά κατέληξε.

6.500 κρούσματα κορονοϊού στα σχολεία δηλώθηκαν την Πέμπτη

Την ίδια στιγμή είναι ξεκάθαρο πως οι μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού, όπως και η Δέλτα δεν κάνουν «διακρίσεις» και προσβάλουν τα παιδιά. Σχεδόν 6.500 νέα κρούσματα κορονοϊού δηλώθηκαν την Πέμπτη το βραδύ από τα self test στα σχολεία όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, παρόλο που τόσο την Δευτέρα όσο και την Τρίτη τα παιδιά έπρεπε να κάνουν τεστ για να φτάσουν στο σχολείο τους.

Οι ειδικοί προτρέπουν τους γονείς να προχωρήσουν στον εμβολιασμό των παιδιών τους

Σε κάθε περίπτωση οι ειδικοί παροτρύνουν τους γονείς που ακόμα δεν έχουν πειστεί να προχωρήσουν στον εμβολιασμό των παιδιών τους καθώς καθημερινά είναι πολλά τα περιστατικά μικρών παιδιών που οδηγούνται στο νοσοκομείο από επιπλοκές της πανδημίας.Τα περισσότερα παίρνουν εξιτήριο μετά από λίγα 24ωρα όμως υπάρχουν και περιπτώσεις, όπως τα δύο παιδιά στη Λαμία που η υγεία τους επδιεινώνεται πολύ σοβαρά.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, σπάνια στα παιδιά εμφανίζεται το πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο (MIS-C), που σχετίζεται με τη λοίμωξη Covid, ενώ ιδιαίτερα απασχολεί και η παραμονή συμπτωμάτων μετά από νόσο, για πολλές εβδομάδες (long covid)

Υπενθυμίζεται ότι τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί απ’ τους Διεθνείς Οργανισμούς Αξιολόγησης για τα παιδιά ηλικίας >12 ετών είναι τα εμβόλια που έχουν παραχθεί με τη μεθοδολογία mRNA και είναι: το εμβόλιο Comirnaty της Pfizer/BioNTech και το εμβόλιο Spikevax της Moderna. Πρόσφατα εγκρίθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων η χορήγηση του εμβολίου Comirnaty της Pfizer/BioNTech σε παιδιά ηλικίας 5- 11 ετών σε διαφορετική δόση (10 mcg).

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.