Δυο κρούσματα της υποπαραλλαγής Όμικρον 2 εντοπίστηκαν στην χώρα μας


Δυο κρούσματα της υποπαραλλαγής Όμικρον 2 εντοπίστηκαν στην χώρα μας μετά από ελέγχους στο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Τα κρούσματα είναι εισαγόμενα.

Όπως επιβεβαίωσε μιλώντας στο CNN Greece ο Δημήτρης Θάνος, πρόεδρος του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών, τα κρούσματα της υποπαραλαγής ΒΑ2 όπως την ονομάζουν είναι δύο, ενώ αναμένεται ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ.


Όπως δήλωσε την Πέμπτη 20/01/2022 ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, η υποπαραλλαγή αυτή που ονομάζεται και stealth γιατί δεν ανιχνεύεται εύκολα, εμφανίστηκε στις αρχές του Δεκεμβρίου του 2021 και πρόκειται για τον δεύτερο κλάδο της Όμικρον.

Η υποπαραλλαγή αυτή, έχει μια μετάλλαξη στην θέση 67 που την κάνει μη ανιχνεύσιμη από την κλασική μέθοδο που χρησιμοποιείται για την ανίχνευσή της.

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ για την Όμικρον 2 σημείωσε πως: «Φαίνεται να είναι μια μετάλλαξη, η οποία έχει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα και δυστυχώς το ψύχος βοηθάει να υπάρξει διασπορά. Είναι νωρίς να δούμε πόσο επηρεάζει σε θέματα λοιμογόνου δράσης. Ωστόσο, φαίνεται να έχει σχέση φυλογενετική με τη μετάλλαξη Όμικρον και άρα πιθανότητα μεγαλύτερης μεταδοτικότητας. Το θετικό είναι ότι στο βαθμό που εμείς θωρακιστούμε έναντι της Όμικρον, θα υπάρχει σημαντικός βαθμός προστασίας και για την καινούρια μετάλλαξη».

Ο διδάκτωρ Μοριακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου του Τορόντο, Γιάννης Πρασσάς, τόνισε πως δεν πρέπει να δημιουργηθεί πανικός και φόβος, καθώς δεν υπάρχουν ακόμη τα στοιχεία που να δείχνουν πόσο σημαντική είναι και τι ρόλο θα παίξει. Όπως είπε με τη μετάλλαξη Όμικρον «φανήκαμε κάπως τυχεροί», καθώς μέσα στους άπειρους συνδυασμούς εξαπλώθηκε το συγκεκριμένο στέλεχος. Επανέλαβε πως οι ειδικοί αναμένουν μεταλλάξεις και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει να εμφανιστούν πιο μολυσματικές εκδόσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.