Γκάγκα: Διασωληνώνονται και καταλήγουν οι ανεμβολίαστοι. Έχει μεγάλη σημασία η 3η δόση


«Τα κρούσματα είναι σταθερά αλλά ψηλά και τα νοσοκομεία πιέζονται», είπε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα στην ενημέρωση για τον κορονοϊό από το Υπουργείο Υγείας.
Αφού αναφέρθηκε στα σημερινά στοιχεία για τα κρούσματα και τις διασωληνώσεις στην χώρα μας, η ίδια τόνισε ότι οι άνθρωποι που κινδυνεύουν, που διασωληνώνονται και καταλήγουν είναι αυτοί που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση σημειώνοντας την ανάγκη εμβολιασμού και με τις τρεις δόσεις.

Παράλληλα, επισήμανε την σημασία της τήρησης των μέτρων προσταστίας κατά του κορονοιού. «Πρέπει να είμαστε προσεχτικοί, να φοράμε τις μάσκες, να κρατάμε τις αποστάσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μείωση στον απόλυτο αριθμό των νέων κρουσμάτων σε παιδιά 4 – 18 ετών


Για μείωση στον απόλυτο αριθμό των νέων κρουσμάτων σε παιδιά 4 – 18 ετών έκανε λόγο η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Τόνισε ότι υπήρξε σταθεροποίηση ή μείωση κρουσμάτων σε περιοχές με υψηλή εμβολιαστική κάλυψη εφήβων.

Η παραλλαγή Όμικρον ευθύνεται για το μεγαλύτερο των νέων κρουσμάτων στην Επικράτεια και αποτελούν το 80 με το 90% των νέων κρουσμάτων σε Αθήνα Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Θεσσαλία τόνισε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Στη χώρα μας πάντως εξακολουθεί να κυκλοφορεί η παραλλαγή Δέλτα που σχετίζεται με βαρύτερη νόσο. Στην επικράτεια των 50% των εισαγωγών νοσούν με Δέλτα εξήγησε η κ. Παπαευαγγέλου.

Πάνω από το 60% των εισαγωγών στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας οφείλονται στη Δέλτα η πίεση στο ΕΣΥ θα παραμείνει υψηλή στις περιοχές αυτές, τόνισε.

«Τη 2η εβδομάδα αναφοράς του 2022 μεταξύ 10 – 16 Ιανουάριου τα σχολεία είχαν ανοίξει. Ο συνολικός αριθμός των νέων κρουσμάτων μειώθηκε σε 36.300 έναντι 43.386 την πρώτη εβδομάδα του έτους ενόσω τα παιδιά ήταν εκτός σχολείου» πρόσθεσε.

Όπως υπογράμμισε δε, σε αρκετές Περιφερειακές Ενότητες της χωράς με υψηλή εμβολιαστική κάλυψη των έφηβων σημειώθηκε σταθεροποίηση ή και μείωση των νέων κρουσμάτων στους έφηβους 15 έως 19 ενώ βρισκόμαστε στην κορύφωση του τελευταίου πανδημικού κύματος λόγω Όμικρον.

«To 93,4% των θανάτων τις τελευταίες 15 μέρες αφορούσε συνάνθρωπους μας που δεν είχαν εμβολιαστεί ή και να είχαν δεν είχαν προλάβει να κάνουν την αναμνηστική δόση τους» σημείωσε η κ. Παπαευαγγέλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.