Τραγωδία με νεκρό βρέφος 52 ημερών με κορονοϊό: Τι είπε η Μίνα Γκάγκα


Για την τραγωδία με το νεκρό βρέφος μόλις 52 ημερών, που είχε διαγνωστεί με κορονοϊό, στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης μίλησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό.
Σύμφωνα με όσα είπε η κυρία Γκάγκα, το κοριτσάκι γεννήθηκε στις 30 Νοεμβρίου και εισήχθη με κορονοϊό στο Ιπποκράτειο μόλις τη 12η ημέρα από τη γέννησή του, δηλαδή στις 12 Δεκεμβρίου.

«Εισήχθη στη μονάδα νεογνών και τα μωράκια όπως ξέρετε είναι λιγότερο προστατευμένα. Είναι η πιο ευάλωτη ηλικία. Υπήρχε ανεμβολίαστο περιβάλλον από ό,τι μαθαίνω αλλά σε κάθε περίπτωση είναι κάτι που μας λυπεί πάρα πολύ».

Το κοριτσάκι είχε γεννηθεί στις 30 Νοεμβρίου και μόλις εννέα μέρες αργότερα διακομίσθηκε στα επείγοντα όπου διαγνώσθηκε θετικό στον κορονοϊό.

Στη συνέχεια εμφάνισε αναπνευστική δυσχέρεια και εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στις 12 Δεκεμβρίου.

Τρεις εβδομάδες από την έναρξη της νοσηλείας του βγήκε αρνητικό στον κορονοϊό, όμως εμφάνιζε βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια και είχε ήδη διασωληνωθεί και παρά τη μάχη των γιατρών, το βρέφος κατέληξε χθες.

Την ίδια ώρα, ένα παιδί 13 ετών με κορονοϊό νοσηλεύεται στη ΜΕΘ στο ΠΑΓΝΗ, καθώς παρουσίασε αναπνευστική ανεπάρκεια.

Διασωληνώνονται και καταλήγουν οι ανεμβολίαστοι. Έχει μεγάλη σημασία η 3η δόση

«Τα κρούσματα είναι σταθερά αλλά ψηλά και τα νοσοκομεία πιέζονται», είπε η Μίνα Γκάγκα και τόνισε ότι οι άνθρωποι που κινδυνεύουν, που διασωληνώνονται και καταλήγουν είναι αυτοί που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση σημειώνοντας την ανάγκη εμβολιασμού και με τις τρεις δόσεις.

Παράλληλα, επισήμανε την σημασία της τήρησης των μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού. «Πρέπει να είμαστε προσεχτικοί, να φοράμε τις μάσκες, να κρατάμε τις αποστάσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.