Νεκρό βρέφος στο Παίδων: Τι λέει ο ιδιώτης παιδίατρος που έζησε το σοκαριστικό περιστατικό


Το 15 μηνών μωράκι, μεταφέρθηκε νεκρό με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Παίδων» από τη μητέρα και τη γιαγιά του, με την αστυνομία να προχωρά στη σύλληψη τους για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το κοριτσάκι είχε εγκαύματα στα πόδια του, τα οποία –σύμφωνα με την κατάθεση της 32χρονης μητέρας και της 60χρονης γιαγιάς- έγιναν πριν από τρεις ημέρες, όταν οι δύο γυναίκες το έκαναν μπάνιο κι έπεσε καυτό νερό από λάθος.

Ο ιδιώτης παιδίατρος ο οποίος διατηρεί το ιατρείο του στην περιοχή των Κάτω Πατησίων περιέγραψε μιλώντας στο Newsbeast, τι συνέβη.

«Η γιαγιά έφερε το μωρό γύρω στις 17.00 την Πέμπτη (20/1/2022) το απόγευμα σε κατάσταση αλλοφροσύνης. Είχα την πόρτα του ιατρείου ανοιχτή και μόλις έβγαινε ένα άλλο παιδί. Το κρατούσε στην αγκαλιά της αλλά το μωρό ήταν ήδη νεκρό. Ανέφερε μάλιστα όχι είχαν δώσει στο μωρό και κάποια φάρμακα, Depon. Μου ανέφερε και εμένα ότι το είχαν μπάνιο με καυτό νερό πριν από μέρες. Η πείρα μου και από το νοσοκομείο όπου έχω δουλέψει αρκετά χρόνια με κάνει να πιθανολογώ ότι μάλλον ήταν από ώρα, ίσως μισή ώρα ήδη νεκρό. Το πρωτόκολλο ορίζει πως πρέπει να γίνει ανάνηψη και αυτό έκανα δεδομένου ότι και δεν γνώριζα πότε είχε επέρθει ο θάνατος, σε μια προσπάθεια να αναστρέψω την κατάσταση. Αν και πρέπει να πω, ότι ακομα και όταν μόλις έφευγε από το σπίτι η γιαγιά να έχασε το μωρό τη ζωή του, μέχρι να φτάσει σε εμένα η επιτυχία της ανάνηψης είχε ελάχιστες πιθανότητες». 

Ο παιδίατρος λέει πως είχε ξαναδεί το μωρό στο παρελθόν, η τελευταία φορά πριν από μήνες, αλλά όπως υπογραμμίζει δεν το έβλεπε συστηματικά ούτε είχε αναλάβει την παρακολούθηση του και τα εμβόλια του. Μάλιστα, η γιαγιά ανέφερε ότι το μωρό δεν ήταν ασφαλισμένο. Η υπόθεση του ίδιου με πολύ μεγάλη επιφύλαξη όπως τονίζει, είναι πως αυτού του είδους τα εγκαύματα δεν μπορούν να οδηγήσουν εύκολα και άμεσα σε απώλεια ζωής.


Παρόλα αυτά ήταν εκτεταμένα και στα δύο άκρα του μωρού, κάτω από τους μηρούς αλλά «δεν ήταν άμεσα, δεν είχαν φουσκάλες. Τα εγκαύματα αν παραμεληθούν μπορούν να κάνουν δευτερογενείς επιπλοκές όπως διαταραχή της κυκλοφορίας του αίματος και σε δεύτερο χρόνο πνευμονική εμβολή και στη συνέχεια να επιφέρουν καρδιακή ανακοπή. Αλλά επαναλαμβάνω ότι αυτή είναι απλώς μια υπόθεση. Έπρεπε δηλαδή το μωρό να είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο μετά τα εγκαύματα. Το καροτσάκι του μωρού είναι ακόμα στην είσοδο της πλυκατοικίας».

Τελικά, σε κάποια φάση της προσπάθειας ανάνηψης, ο παιδίατρος κατάλαβε ότι δεν υπάρχει επιτυχία, ο ίδιος μάλιστα σημειώνει ότι προσπαθούσε και η γιαγιά να κάνει παράλληλα τεχνητή αναπνοή, και κάλεσε το ΕΚΑΒ το οποίο προσήλθε μετά από περίπου 20 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.