Νέα μέτρα: Την Τετάρτη η κρίσιμη συνεδρίαση των ειδικών. Στο τραπέζι η παράταση


Στην κρίσιμη συνεδρίαση της Επιτροπής των Ειδικών του υπουργείου Υγείας την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου στρέφονται τα βλέμματα καθώς η εισήγηση θα καθορίσει τι μέλλει γενέσθαι με τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού τα οποία λήγουν την ερχόμενη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου στις 06.00 με όλα τα σενάρια να βρίσκονται στο τραπέζι, ακόμα και αυτό της παράτασης.
Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας της τελευταίες ημέρες και ιδιαίτερα οι «σκληροί» δείκτες των εκθέσεων του ΕΟΔΥ με την αύξηση διασωληνωμένων αλλά και νεκρών καθημερινά, όπου χαρακτηριστικά για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα καταγράφηκαν πάνω από 100 θάνατοι από κορονοϊό σε ένα 24ωρο φαίνεται ότι μπορεί να αποτελέσουν καθοριστικό παράγοντα ώστε να προκριθεί η λύση της παράτασης.

Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο οι ειδικοί επιστήμονες που συνεδριάζουν αύριο είναι προβληματισμένοι και θεωρούν ότι σε περίπτωση άρσης των μέτρων, η επαναφορά της μουσικής και το άνοιγμα της νύχτας θα αυξηθούν κατακόρυφα οι θάνατοι και τα σοβαρά περιστατικά κορονοϊού.

Προβληματισμός για μουσική και νυχτερινά κέντρα


Έντονες είναι οι πιέσεις που ασκούνται από επιχειρηματίες της εστίασης με κυβερνητικά στελέχη να έχουν ζητήσει επισταμένως να γυρίσει η μουσική στη διασκέδαση, καθώς εκατοντάδες επιχειρήσεις βλέπουν τα καταστήματα τους άδεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Κορονοϊός: Γιατί αυξάνονται οι νεκροί ενώ πέφτουν τα κρούσματα. Ποιο στέλεχος δίνει τους θανάτους


Ωστόσο, παρά τις σκέψεις για χαλάρωση των μέτρων, με ταυτόχρονη αύξηση των αυστηρών έλεγχοι και τήρηση του μέτρου για μόνο καθήμενους στα νυχτερινά κέντρα, ώστε να περιορισθεί όσο είναι δυνατό η διασπορά, προβάδισμα προς την παράταση δίνει η ανάλυση από τα επιδημιολογικά δεδομένα με τους ειδικούς να διαπιστώνουν ότι υπήρχε κατακόρυφη πτώση των κρουσμάτων μετά το κλείσιμο των νυχτερινών κέντρων.

Την ίδια ώρα, σε δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στα μέτρα για τα οποία σημείωσε ότι αυτά απέδωσαν και δεν εξετάζεται αυστηροποίηση παρά το γεγονός ότι η πρόκληση της εμβολιαστικής κάλυψης είναι διαρκής.

Τα μέτρα που βρίσκονται ήδη σε ισχύ:
  • Διακοπή λειτουργίας κέντρων εστίασης και διασκέδασης στις 12:00 τα μεσάνυχτα
  • Οι πελάτες θα πρέπει να είναι μόνο καθήμενοι
  • Όριο ατόμων ανά τραπέζι οι 6 πελάτες.
  • Απαγόρευση διενέργειας εκδήλωσης πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλής στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως και από τους εργαζόμενους στην εστίαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.