Μανωλόπουλος: Το «χάπι βιασμού» μπορεί να προκαλέσει μέχρι και θάνατο. Πώς ανιχνεύεται (βίντεο)


Στοιχεία για το «χάπι του βιασμού» παρέθεσε με αφορμή την υπόθεση του ομαδικού βιασμού της Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη, ο καθηγητής φαρμακολογίας Ευάγγελος Μανωλόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Σύμφωνα με τον καθηγητή ένα εκ των δυο χαπιών που προκαλούν νάρκωση ( το γ-υδροξυβουτυρικό οξύ) είναι τόσο επικίνδυνο που μπορεί να προκαλέσει μέχρι και θάνατο.«Όποιος το χρησιμοποιεί θα πρέπει να ελέγχεται όχι μόνο για την εγκληματική πράξη του βιασμού, αλλά και για απόπειρα ανθρωποκτονίας», σχολίασε

Τόνισε ωστόσο ότι μπορεί να ανιχνευτεί για λίγα 24ωρα στα ούρα, για κάποιες ώρες στο αίμα αλλά και εβδομάδες μετά στο τριχωτό της κεφαλής .

Προκαλεί όπως είπε καταστολή, χαλάρωση των αντιστάσεων αλλά και απώλεια μνήμης. «Συνήθως μπορεί να έρθουν κάποιες εικόνες στο άτομο, αλλά το διάστημα αυτό παραμένει σκοτεινό».

«Είναι άχρωμο άοσμο άγευστο, σε 20 λεπτά ξεκινά η δράση του και ανάλογα με την δόση μπορεί να κρατήσει από 3 έως και 8 ώρες», πρόσθεσε.

Επεσήμανε μάλιστα πως το ένα χάπι είναι ισχυρό υπνωτικό και μπορεί να συνταγογραφηθεί πολύ σπάνια σε περιπτώσεις ισχυρής αϋπνίας, ενώ το άλλο έχει αποσυρθεί με αυτό να σημαίνει πως αντλείται από παράνομα κανάλια μέσω ίντερνετ, εξήγησε ο καθηγητής.


Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.