Πιστοποιητικό νόσησης: Τι αλλάζει


Δύσκολη είναι μέχρι τώρα η έκδοση του πιστοποιητικού νόσησης για εμβολιασμένους πολίτες και ειδικά στην ηλικιακή ομάδα 30-59. Παρότι εμβολιασμένοι, νόσησαν από κορονοϊό κατά τη διάρκεια των εορτών και πλέον είτε έχει λήξει, είτε οδεύει προς λήξη το πιστοποιητικό εμβολιασμού καθώς έχουν περάσει 7 μήνες από τη δεύτερη δόση.

Αυτή η ομάδα πολιτών δεν «πρόλαβε» να κάνει την τρίτη δόση, λόγω της νόσησης και οι πολίτες εμφανίζονται ως ανεμβολίαστοι: Έχοντας θετικό rapid test και όχι PCR, αδυνατούν να εκδώσουν πιστοποιητικό νόσησης! Πλέον αυτό αλλάζει με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που ορίζει ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι μπορούν να εκδώσουν πιστοποιητικό νόσησης με θετικό rapid test εντός 14 ημερών από τη νόσηση.

Ωστόσο, ακόμη και σήμερα δεν μπορούν να εκδώσουν το πιστοποιητικό νόσησης καθώς η πλατφόρμα δεν κάνει αποδεκτό το rapid test, το οποίο έχει εκδοθεί τουλάχιστον 14 ημέρες νωρίτερα. Το πρόβλημα αναμένεται να επιλυθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Ως πλήρως εμβολιασμένοι ορίζονται κατά την ΚΥΑ:
  • όσοι έλαβαν προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τη δεύτερη δόση με τα διδοσικά εμβόλια Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca ή το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson&Johnson
  • όσοι έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό έναντι του κορονοϊού SARS-CoV-2 με μία δόση εμβολίου λόγω νόσησής τους με COVID-19
  • από την 1 Φεβρουαρίου 2022, όσοι ενήλικοι από την πρώτη κατηγορία έχουν λάβει την αναμνηστική δόση προτού παρέλθουν επτά μήνες από την ολοκλήρωση του αρχικού εμβολιασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.