Χαλκίδα: Σάλος στο νοσοκομείο για γιατρό θετικό στον κορονοϊό, σε βάρδια


Σάλο έχουν προκαλέσει οι αναφορές πως ειδικευόμενος γιατρός στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας, ο οποίος υποβλήθηκε σε μοριακό τεστ (το οποίο βγήκε θετικό) την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, δεν έφυγε από το νοσοκομείο ενώ αντίθετα παρέμεινε μέχρι το πρωί της Πρωτοχρονιάς στη βάρδιά του με κίνδυνο διασποράς σε ασθενείς και συναδέλφους στο νοσοκομείο, τις οποίες δημοσίευσε το evima.gr.

Ο διοικητής του νοσοκομείου, Ευάγγελος Χατζημαργαρίτης διέψευσε τις αναφορές, ενώ πηγές από το νοσοκομείο ξεκαθαρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν υφίσταται και πως άμεσα ο υγειονομικός απομονώθηκε, τηρώντας τους κανόνες του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, ωστόσο, εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία θέτουν μια σειρά από ερωτήματα γύρω από το εν λόγω περιστατικό, και περιγράφουν αναλυτικά τις συνθήκες που βιώνουν καθημερινά. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος επιβεβαίωσε το συμβάν σε δήλωσή του στο evima.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νοσηλεύτρια με κορονοϊό ξύπνησε από κώμα με τη βοήθεια Viagra


Η ανακοίνωση των εργαζόμενων του νοσοκομείου έχει ως εξής:

«Ισχύει αυτό που χαρακτηριστικά λέει ο λαός μας: όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Πράγματι ο εκπαιδευόμενος γιατρός εκτελούσε, κανονικά, την εφημερία του παραμονή Πρωτοχρονιάς. Το μόνο σίγουρο είναι ότι από την ώρα που βγήκε θετικό το μοριακό τεστ και ενημερώθηκε από τους συναδέλφους του, των επειγόντων, αποχώρησε από τα Επείγοντα και δεν εξέταζε ασθενείς. Δεν αντικαταστάθηκε και όλη η δουλειά διεκπεραιωνόταν από τον επιμελητή του και τον ιατρό των Επειγόντων.

Πολλά τα ερωτήματα που προκύπτουν και απαιτούν απαντήσεις και με αυτά θα έπρεπε να ασχοληθεί ο Διοικητής από το να εκσφενδονίζει απειλές προς κάθε κατεύθυνση:
Ο γιατρός γιατί έκανε το μοριακό τεστ, αφού ήταν ασυμπτωματικός, τι ώρα έγινε η λήψη και πόσες ώρες έκανε να πάρει την απάντηση; Προηγήθηκε έλεγχος με rapid test;
Γιατί ο γιατρός δεν ενημερώθηκε, άμεσα, από κάποιον υπεύθυνο για το αποτέλεσμα;
Ποια πρωτόκολλα εφαρμόζονται και ποιοι είναι υπεύθυνοι για τον έλεγχο της τήρησής τους;
Υπάρχει ουσιαστική λειτουργία της 14μελούς Επιτροπής Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Χαλκίδας ή η δουλειά γίνεται από τα 2 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό τα οποία τρέχουν και δεν φτάνουν;
Πού είναι η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων απογεύματα, νύχτες, ΣΚ, Αργίες;

Εδώ και μήνες το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων έχει καταγγείλει μη ορθή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και το ότι η ΕΝΛ δεν λειτουργεί, ουσιαστικά. Μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί ιδιαίτερη σημασία σε αυτές τις καταγγελίες... προφανώς κάποια άτομα που κινούν τα νήματα είναι στο απυρόβλητο!

Επιπλέον καταγγελίες μας για την τραγική έλλειψη προσωπικού σε όλα τα τμήματα, τις μηδενικές εφεδρείες, το κουρασμένο ψυχικά και σωματικά προσωπικό και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με την αναστολή των συναδέλφων μας επιβεβαιώνονται, καθημερινά, με τον χειρότερο τρόπο.

Οφείλουμε να κατανοήσουμε ότι υπάρχουν προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία και να προσπαθήσουμε να τα λύσουμε. Να μην μας ενδιαφέρει μόνο να συντηρούμε προς τα έξω μια εικόνα, βάζοντας τα προβλήματα κάτω από το χαλί.

Δεν ξεχνάμε ότι λίγες μέρες νωρίτερα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων δέχθηκαν απειλές από το Διοικητή, γιατί διέρρευσαν προς τα ΜΜΕ, με δηλώσεις της προέδρου, ότι νοσηλεύονταν δύο διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ. Κατά την άποψη του Διοικητή η αναφορά σε διασωληνωμένους ασθενείς παραβιάζει προσωπικά δεδομένα και δεν είναι στις αρμοδιότητες του Συλλόγου να ασχολείται με τους ασθενείς αλλά μόνο με τους εργαζόμενους.

Πραγματικά, δεν ξέρουμε τι άλλο θα ακούσουμε εν μέσω πανδημίας;!»

Γιαννάκος: Εγκληματικό αυτό που έγινε στη Χαλκίδα

Σε επικοινωνία της ιστοσελίδας evima.gr με τον κ. Γιαννάκο, πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, επιβεβαίωσε το περιστατικό λέγοντας μεταξύ άλλων «φυσικά και ισχύει το περιστατικό, ο γιατρός ήρθε σε στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα και ενώ ενημέρωσε το νοσοκομείο πήγε κανονικά στην βάρδια του. Υποβλήθηκε σε μοριακό τεστ το πρωί της Παρασκευής συνέχισε κανονικά την εφημερία του. Αυτό είναι εγκληματικό, ο γιατρός ερχόταν σε επαφή και με ασθενείς και με το νοσηλευτικό προσωπικό. Το αποτέλεσμα του μοριακού τεστ βγήκε το πρωί του Σαββάτου και ήταν θετικό. Το νοσοκομείο έχει σοβαρή ενδονοσοκομειακή διασπορά».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.